Sport

2016.10.19. 19:50

A két szomszédvár rangadóján ezúttal a dunaújvárosiak győzedelmeskedtek

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Acélbikák szerda este a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatot fogadták Magyar Kupa mérkőzésen. A dunaújvárosiak 3-1-re nyertek.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák - Fehérvár AV19 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 200 néző. Vezette: Mayer, Kincses, Berger, Árkovics.

DAB: Koitmaa - Hruby, Ozols 1 (1), Dansereau 1 (1), Borbás (2), Azari 1 - Ölander (1), Pfeil, Németh, Becze, Rubin - Lencsés, Lévai, Szepessy B., Odnoga, Tanka - Pál, Mátyásy, Léránt, Nagy. Edző: Lee Gilbert.

Fehérvár AV19: Scola - Krogh, Reiter, Just, Vizi, Shupe - Arany, Szabó, Hamvai, Mazzag, Balogh - Imre (1), Láday, Varga, Sofron Á., Pillók 1 - Korbuly, Takács, Erdei, Kiss P., Tóth R. Edző: Kóger István.

Dunaújvárosban amióta jégkorong van, azóta a legnagyobb ellenfélnek a székesfehérvári csapat számított.

Tegnap a két Fejér megyei város a Magyar Kupában csapott össze. A találkozó előtt nem volt biztos, hogy a fehérváriak az EBEL vagy a MOL Ligás csapatukkal érkeznek a kupameccsre. Végülis egy félig ilyen, félig olyan együttes lépett pályára tegnap este Dunaújvárosban. Ahogy mondani szokták, tartalékos csapat nincsen, mert annak a társaságnak kell bizonyítania tudását, aki a jégre korcsolyázik. El kell ismernünk, hogy a fehérváriak nem a legerősebb felállásban álltak ki az Acélbikák ellen, de azt is el kell ismerni, hogy a dunaújvárosiak remekül jégkorongoztak és magabiztosan szerezték meg a győzelmet.

Az Acélbikákat kedvelő szurkolóknak jó hír az, hogy a csapat a Ferencváros elleni 8-1-es kiütés után tartotta formáját és szerdán is bravúros győzelmet aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!