Sport

2017.02.09. 19:45

A kiváló védekezés döntött

Dunaújváros - A sérültek és betegek miatt nem a legerősebb összeállításban tudtak medencébe ugrani a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttesének tagjai a szerdai, Szeged elleni mérkőzésen. Ennek ellenére simán, tíz góllal nyerte a hazai gárda a bajnokit.

Gallai Péter

Gurisatti Gréta, Ziegler Diána, Hanneke Slagter hiányában sem okozott gondot az újabb győzelem begyűjtése Mihók Attila csapata számára, aki a teljes kerettel is elégedett lett volna a 15-5-ös sikerrel, illetve a mutatott játékkal.

- Azt gondolom, elsősorban védekezésben sikerült megvalósítani a legutóbbi, Szentes elleni találkozóhoz hasonlóan azt, amit elterveztük. Ebből adódóan könnyebben kerültünk gólhelyzetekbe, s az is kiemelendő, a ziccereket jobban használtuk ki, keveset hibáztunk - értékelt a vezetőedző a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

A négy gólig jutó Menczinger Kata szintén a védekezést emelte ki, ami a siker záloga volt. - Újfajta védekezést próbáltunk játszani, ami úgy néz ki, bevált és fekszik a csapatnak. Bízom benne, a további mérkőzéseket is ilyen jól működik majd a hátsó alakzat, amiből azután elöl tudunk építkezni - vont mérleget a csapatkapitány.

A hazai játékosok részéről Menczinger Kata (balra) és Mihók Attila, amíg a szegedi oldalról Molnár Péter vezetőedző és Lengyel Dominika értékelte a szerda esti összecsapás tapasztalatait a meccs után rendezett sajtótájékoztatón   Fotó: Alex Martin

Mihók Attila lapunk kérdésre, hogy a felforgatott keret miatt mennyire kellett változtatni a taktikán, így válaszolt: - Olyan fiatal játékosokat is be kellett forgatnom leginkább az első félidőben a kipontozódások elkerülése miatt, akik azért ezt a minőséget nem szokták meg. Ez látszott is, mert a negyedik negyedben azért kijöttek a taktikai hiányosságok.

Egyébként a játékba nem kellett belenyúlnom, mert kulcsjátékosaimat sikerült annyi kiállításon tartani, hogy ez ne zavarja meg a meccset. A kezdés előtt kicsit stresszeltünk azon, hogy esetleg pótolhatatlan játékosok ülnek a lelátón, de elsősorban a fegyelmezett és precíz védekezésnek köszönhetően ezt is el tudtuk kerülni. S nem utolsósorban Bujka Barbarát tudtuk semlegesíteni, amire azért nem gyakran van példa.

A vendégek szakvezetője, Molnár Péter azzal kezdte, hogy gratulál a dunaújvárosiak győzelméhez. Majd azzal folytatta, a meccs előtt abban bízott, hogy a kínálkozó helyzeteket belövi együttese.

- Nem titok, nagyon sokat gyakoroljuk az emberelőnyös helyzeteket, mert aki ránéz a statisztikára, hogy ez általában nulla, vagy egy szokott lenni. Az első negyedben volt három fórunk, ebből egyet sem lőttünk be, emellett kaptunk két abszolút elkerülhető találatot. Ha te lősz gólt, akkor te irányítod a játékot, ami egy Dunaújváros szintű csapat ellen is önbizalmat adhat. Ez nem történt meg, ezért sorra kaptunk a gólokat. Viszont ki szeretném emelni az utolsó negyedben mutatott vízilabdánkat, amiből lehet építkezni, így valamilyen szinten felemelt fejjel tudtuk elhagyni a medencét.

A szegediek legjobbja, a négygólos Lengyel Dominika arról beszélt, hogy a meccs elején még úgy ahogy össze tudták magukat szedni, igaz, a Dunaújváros végig irányította a találkozót.

- Az a bosszantó, hogy az első negyedben a helyzeteink ugyan megvoltak, ám sajnos a ziccereket mellé és fölé lődöztük. Amennyiben ezeket jobb százalékkal értékesítjük, akkor tudtuk volna tartani a lépést a hazaiakkal. Azt gondolom, ha kevesebbet hibázunk, sokkal szorosabb is lehetett volna ez a bajnoki - zárta gondolatait.

A szerdai másik mérkőzésen a BVSC hazai pályán 9-7-re nyert a remekül helytálló Szentes ellen. A DUE-Maarsk legközelebb szombaton a felsőházban eddig pont nélkül álló Honvéddal találkozik Budapesten.

1. UVSE 16 15 0 1 243-93 45

2. DUE-Maarsk 15 12 1 2 207-122 37

3. BVSC 15 9 1 5 202-125 28

4. Szeged 16 6 0 10 125-175 18

5. Szentes 15 3 0 12 122-174 9

6. Honvéd 15 0 0 15 88-298 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!