Sport

2017.01.08. 18:50

A Kohász nem tudott hatvan percig koncentrálni

Budapest - Szombaton a Fradi otthonában játszott derbit a Dunaújvárosi Kohász kézilabda együttese, amely végül négy góllal kikapott a rangadón.

Jankó Árpád

A Fradi és a D. Kohász egymás elleni mérkőzése a múltban és most is komoly presztízs értékkel bír a bajnoki sorozatban. Bár a Fradi otthonában főképp a hazai együttes örülhetett eddig is a győzelemnek, mégis mindig nagy harcot, kiélezett játékot láthatott a közönség, amelyben akadtak vendégsikerek is. A szombati FTC - Kohász derbitől is ezt vártuk, bevallva azért azt is, hogy a jelenlegi Ferencváros játékoskerete erősebb a dunaújvárosinál. Persze ez nem azt jelentette, hogy a Kohász könnyű zsákmánya lesz a Fradinak.

FTC - Dunaújvárosi Kohász 27-23 (15-11)

FTC: Bíró - Lukács 7, Pena 6 (1), Snelder 2, Kovacsics 3, Hornyák D., Schatzl 3. Csere: Szekeres, Szucsánszki 4, Mészáros, Faluvégi 1, Szarka 1. Edző: Elek Gábor.

D. Kohász: Oguntoye - Klujber 3, Kovács A. 3 (1) Karnik 2, Cifra 2, Szalai 7, Molnár 1. Csere: Kudor 1, Hornyák B. 1, Takács D. 1, Rácz-Vincze 2, Nick. Edző: Zdravko Zovko.

Kiállítások: 10, illetve 14 perc, 1 kizárás. Hétméteresek: 1/1, illetve 3/1.

Szalai Babett mielőtt „kipontozódott”, hét gólt szerzett Fotó: Ady Géza

A Kudor által kihagyott büntető ellenére sikeresen kezdett a Kohász. A 11. percben főképp Szalai Babett góljai révén két góllal is vezetett a vendégcsapat (6-4). Negyedóra után szerezte vissza a vezetést a Ferencváros. Ezt a kedvező szituációt sajnos nem tudta meghosszabbítani időben a Kohász. Különösen a hazai szélső Lukács tett ezért sokat, de a másik térfélen pedig Szalai tartotta versenyben csapatát (11-10). Az első félidő végén egy újabb kiállítás jó lehetőséget jelentett a Ferencvárosnak arra, hogy növelje előnyét. Három perc alatt Pena révén (három gólt dobott) és Faluvégi találatával 15-11-re végződött az első félidő. Kár, hogy így fejeződött be az első játékrész.

Törvényszerű ilyenkor, hogy a vezető csapat a pihenés után rövidre szeretné zárni a versengést. Ez történt a folytatás első perceiben. Emelte a sebességet a Fradi. Ráadásul hetest hibázott Kovács. Az ő góljai nagyon hiányoztak. Végre a 38. percben bedobta az elsőt. Kapaszkodott a Kohász. Karnik és Takács találatával közeledett a Fradihoz a vendéggárda, majd két Kovács találattal (végre) háromra csökkent a hátrány (21-18), de ekkor egy újabb kiállítás (második Szalainál) megállította az Újvárost. Visszaállt az öt-hat gólos Fradi vezetés, sőt percek múlva a Kohász legjobbjának, Szalainak harmadik kiállítása és ezzel kizárása megpecsételte a Kohász sorsát. Szucsánszki góljával 27-19-re vezetett az FTC. Az utolsó négy percben négyszer talált a kapuba a Kohász, de ezt is megengedhette magának a hazai csapat (27-23). Ezúttal kiderült, hogy Dávid-Azari, Micijevic és Bulath hiánya kevésbé elviselhető. Egy biztos, és ez pedig most is pozitív tapasztalat (nem először írom le), az irányító poszton gyengélkedő válogatott keretébe való Szalai, aki hétről hétre ragyogóan játszik. Ezt a szövetségi kapitánynak látnia kell!

Zdravko Zovko: - Szép mérkőzést játszottunk. Csapatom nem tudott hatvan percig koncentrálni. Hosszú a bajnokság, ki kell javítanunk a hibáinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!