Sport

2013.10.23. 15:00

Öt dunaújvárosi birkózó szerepelt a veterán világbajnokságon

Dunaújváros - A Dunaferr SE összességében jól szerepelt, egy első, két negyedik és egy ötödik helyet szereztek sportolóik a nemrégiben megrendezett veterán birkózó világbajnokságon.

Agárdy Csaba

A boszniai megmérettetésen a 35 év feletti korosztályok versenyeztek, amelyre 33 ország nevezett be versenyzőket.. Érkeztek sportolók az Egyesült Államokból, Marokkóból, Mongóliából, Görögországból, a skandináv országokból, Olaszországból, a volt szovjet tagállamokból is. A Dunaferr SE birkózó szakosztálya öt versenyzővel képviseltette magát. A kötöttfogásúak első versenynapján kiemelkedő teljesítményt nyújtott Varga József, aki az F korcsoport (61-65 év) 76 kilós súlycsoportjában világbajnoki címet szerzett. Első mérkőzésén a háromszoros világbajnok észt versenyzővel birkózott, akitől a korábban már kétszer is vereséget szenvedett. Most azonban nagyon nagy küzdelemben magabiztos versenyzéssel legyőzte, mely erőt adott a további meneteléshez. A döntőbe jutásért litván ellenfelét utasította maga mögé, majd a fináléban az amerikai riválisát egy percen belül két vállra fektette és aranyérmes lett. Mátyás Gábor a B korcsoport (41-45 év) 69 kilós súlycsoportban megnyerte első mérkőzését norvég ellenfelével szemben. A folytatás kevésbé sikerült, a bronzmeccsen nyert helyzetből kapott, végül ötödik lett.


A világbajnokságon járt Dunaferr SE versenyzők: Papp Gyulya (balra), Mátyás Gábor, Varga József, Szabó János, Király Ferenc (Fotó: Ady Géza) 

Király Ferenc a D korcsoport 130 kilós súlycsoportban vereséget szenvedett a román versenyzőtől, aki később nem jutott döntőbe, így helyezetlenül zárt. Szabó János a második mérkőzése után nem tudta folytatni a küzdelmeket sérülés miatt, végül negyedikként zárt. Papp Gyula az A korcsoport (35-40 év) 130 kilós súlycsoport első mérkőzésén egy pontos vereséget szenvedett az orosz versen. Majd ezt követően tusolta török ellenfelét. A harmadik meccsen 3-0-ra vezetett, de a második menetben mongol ellenfele jobban bírta erővel és végül megfordította a partit. A negyedik meccsen grúz birkózó ellen küzdhetett, s vereséget szenvedett a későbbi világbajnoktól. A becsületes küzdelem végén negyedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!