Sport

2013.01.21. 16:39

A lányok bajnokságban és kupában szerepelnek

A D. Kohász Akadémia utánpótlás-csapatai több fronton is játszanak szinte minden hét végén. Bajnokságok és kupák szerepelnek a műsoron.

Jankó Árpád

Csapó Kyra egyre több lehetőséget kap a Kohász  első csapatában

Az ifjúsági kézilabdázó lányok két héttel ezelőtt itthon az Érd ellen nyertek 14-13-as félidő után 29-23-ra. Az érdi csapatot otthonában is legyőzték a dunaújvárosiak. Szorosan alakult a mérkőzés, ezért kockázatos lett volna a serdülőket is beállítani.  Kemény Dóra  kilenc gólt dobott. Mivel előzőleg az ifisták végigjátszották a mérkőzést,  természetesen a junior mérkőzésen nem játszottak frissen. Az Érd 35-23-ra győzött. A két kapus,  Csapó Kyra  és Török Dóra a gólkülönbség ellenére remek teljesítményt nyújtott. A bajnoki találkozók között az országos Ifjúsági Kupa sorozatában is szerepelt az ifjúsági gárda. Rapatyi Tamás  csapata Gyömrőn a szerény képességű hazaiakat 38-25-re verték meg. Ezzel lányaink bejutottak a kupában a legjobb nyolc közé.

A  hét végén a erős utánpótlással rendelkező Békéscsaba fogadta a Kohász ifjúsági és junior kézilabdázóit. A dunaújvárosi ifik a félidőben 15-13-ra vezettek, de a mérkőzés végül 33-33-ra alakult. Ez remek eredmény a Kohásztól. Grosch Vivien  tizenegy gólt dobott,  Kaczor Bea jól védett,  Orbán  Zsófia  pedig remekül védekezett.A Kohász junior csapata is nagyszerűen küzdött. A félidőben 17-14-re vezettek a dunaújvárosiak, de sajnos a dupla terhelés miatt elfogyott az erő. Így lett a vége 32-31. Izgalmas mérkőzésen helytálltak a vendégek. Csapó, Török ismét remekelt,  de Kemény, Iván  és  Boldizsár is dicsérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!