Sport

2016.12.07. 20:50

A Dunaferr birkózói három versenyen is szőnyegre léptek

Dunaújváros - A Dunaferr SE utánpótlás korú birkózói közül a lányok várakozáson felül szerepeltek a csapatbajnokságon, ahol bronzérmet szereztek.

Gallai Péter

Az Esztergomban rendezett versenyen a hat súlycsoportból sajnos csak négyben tudtak versenyzőt kiállítani a dunaújvárosiak, így komoly hátrányból indultak lányaink. Azonban a várakozásokat felülmúlva így is sikerült érmet szereznie a Hudák Réka, Potesz Diána, Péntek Vanessza és Nyegota Nikolett összeállítású csapatnak. A Dunaferr a tizenegy egyesületet felsorakoztató mezőnyben 3-as csoportba került, ahol Nagyszénás és Tatabánya lányaival küzdött meg. Az első fordulóban a Nagyszénást sima 20-0-s arányban legyőzték Tombor István vezetőedző tanítványai, majd következtek a tatabányaiak, akiket szintén a vártnál könnyebben 15-5-re múltak felül. Így a csapat csoportelsőként jutott a döntőbe. Itt azonban az erőkülönbségek már jobban megmutatkoztak, a válogatott magját alkotó Dorogtól sima vereség következett, majd a Túrkevével szemben kiélezett küzdelemben csak az utolsó mérkőzésen dőlt el az ezüstérem sorsa. A mérkőzést végül 15-13-ra elveszítették a dunaújvárosiak, így bronzéremmel térhettek haza. - Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, megérdemelten állhattunk fel a dobogó harmadik fokára - mondta Tombor István.

Az érmes lányok: Péntek Vanessza, Potesz Diána, Hudák Réka, Nyegota Nikolett, és Tombor István Fotó: Dunaferr SE

Csömörön, a Diák II. Szabadfogású Országos Bajnokságon, ahol 214 versenyző lépett szőnyegre, Dunaújvárosból hárman indultak. Gajzer Bálint az első mérkőzését 10-0-ra megnyerte. A második meccsen tusvereséget szenvedett, az ellenfele később döntőbe jutott, és Bálint a vigaszágra került. Az első vigaszági meccsét megnyerte, majd a másodikat elvesztette komoly bírói tévedés miatt, így búcsúzott a további küzdelmektől. Becsületesen küzdött, megérdemelte volna, hogy pontszerző helyen végezzen.

Virág Tamás 42 kg-ban egy vesztes mérkőzés után kiesett a versenyből. Grabecz Bence 46 kg-ban kétszer kikapott, így nem jutott tovább. Fehér Krisztián edző szerint amennyiben a fiúk hasonló szorgalommal és lelkesedéssel edzenek, mint eddig, akkor a jövőben ettől sokkal jobb eredményekre számíthatnak. Szintén Csömörön rendezték meg a napokban a Kertváros Kupa diák és gyermek szabadfogású birkózógálát, amelyen 14 egyesület 132 ifjú tehetsége lépett szőnyegre. A verseny célja a kezdő birkózók tudásszintjének felmérése, valamint a sikerélmény biztosítása volt.

Gyermek korcsoport: Garbacz Bence 23 kg-ban 5. lett. 29 kg-ban Hoffman Márk és Sztojka Norbert nem értek el helyezést. 46 kg-ban Tóta Csongor ezüstérmet szerzett. Diák I. korcsoport: 46 kg-ban Angyal Szabolcs 2., 76 kg-ban Grosch Iván 4. helyezést ért el.

- Kifejezetten színvonalas mezőny gyűlt össze ezen a versenyen. A gyerekek minden megtettek a szőnyegen a győzelemért, nagyon jól küzdöttek - vont mérleget Kiss Károly edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!