Sport

2015.01.15. 19:15

A legenda nyomdokán - Hajdu Jonatán a Kolonics György díjat is kiérdemelte

Újabb rangos elismerést vehetett át szerdán este Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa, aki a kajakos Nádas Bence mellett nyerte el a Kolonics György emlékére alapított díjat. Ezt hagyományosan a legjobban teljesítő utánpótláskorú versenyzők kaphatják.

Gallai Péter

A Kolonics-díjat ezúttal Nádas Bence (balra) és Hajdu Jonatán vehette át, aki mellett edzője, Molnár Gergely áll (Fotó: MKKSZ)

A Magyar Kajak Kenu Szövetség Latorca utcai székházában megrendezett ünnepi eseményen köszöntötték a legújabb örökös bajnokot, Csipes Tamarát, akinek neve felkerült a bajnokok márványtáblájára. Szintén ezen az eseményen vehették át a 2014-es év legsikeresebb utánpótláskorú versenyzői a Kolonics Györgynek emléket állító Kolonics-díjakat. Ezt az elismerést hagyományosan azok a fiatalok kapják meg, akik a 2008-ban elhunyt olimpiai bajnok kenus méltó követőivé válhatnak. Az elismerést 2010 óta osztják ki, mindig az előző esztendő legeredményesebb utánpótláskorú kajakosai vagy kenusai érdemelhetik ki.

Ahhoz, hogy a dunaújvárosi Hajdu személyében a legjobb helyre került a cím, kétség sem fér, hiszen a Dunaferr sportolója ahogy 2013-ban, Wellandban a nyári szegedi korosztályos világbajnokságon is két számban csúcsra ért egy ezüstérem mellett. Ezen kívül a moszkvai felnőtt vb-n bronzérmet szerzett a váltóval. Javarészt az ő teljesítményének köszönhetően nyerte el klubja A hónap műhelye-díjat júliusban.

A két versenyző a díjat Angyal Zoltántól, korábbi szövetségi kapitánytól, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumi elnökétől és Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedzőtől vehette át. Az elismerés fél-félmillió forinttal jár együtt.

- Bence rengeteget fejlődött, megváltozott a hozzáállása is, magabiztossá vált, a hazai szurkolók szívét is megdobogtatta a Szegeden szerzett vb-címmel, majd ő lett a legfiatalabb felnőtt vb-győztes. Jonatán is rekorder, hiszen ő a sportág egyetlen négyszeres ifjúsági világbajnoka, nem is lehetett kérdés, hogy ő érdemelte ki a díjat - fejtette ki Hüttner Csaba, aki kiemelte, hogy az utánpótlás tavaly még a korábbi sikereket is felülmúlta.

Angyal Zoltán kiemelte: az eredmények mellett a díj elnyeréséhez szükséges a példamutató magatartás is, majd a sajtótájékoztatón beszámolt a Kolonics György Alapítvány tavalyi munkájáról: Örülök annak, hogy 2014-ben elkészülhetett a Kolóról szóló dokumentumfilm, aminek kiváló volt a visszhangja, és szintén nagyon jó hír, hogy olyan nagyszerű sportemberek vehették át most a Kolonics-díjakat, akik méltó követői lehetnek a kétszeres olimpiai bajnok legendának.

Az eseményen Simicskó István sportért felelős államtitkár beszélt a sportág 2014-ben elért páratlan eredményeiről: A nemzeti kincsestár is bővült a 2014-ben szerzett érmekkel, az eredménysor pedig pontosan jelzi, hogy a sportágban dolgozók jól végzik a munkájukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!