Sport

2013.12.03. 18:06

A legtöbb játékost a Dunaújváros adja a keretbe

Dunaújváros - A héten még pihenőjüket töltik a Dunaújvárosi Főiskola VE női vízilabdázói, majd hétfőtől nem sokan maradnak a klubnál, ugyanis sokuknak válogatott elfoglaltságuk lesz.

Gallai Péter

Elég sűrű december elé néznek a felnőtt és a korosztályos válogatott tagjai, előbbiek például megkezdik szereplésüket a Világliga csoportselejtezőjében. A december 17-i, olaszországi meccsre hétfőtől készül a keret, majd péntektől már az olaszokkal közös edzőtáborban folytatódik a munka. Menet közben, szerdán, a junior válogatottal játszik bemutató mérkőzést Budapesten Merész András alakulata. A kapitány tizennyolcas kerettel kezd a felkészülésnek, ugyanis több légiós, köztük a spanyol Sabadell dunaújvárosi ásza, Szücs Gabriella is csak az utolsó pillanatban tud csatlakozni a válogatotthoz.

Merész András a kerettel kapcsolatban megjegyezte: nagyon nem szeretne kísérletezgetni a Világligában, ezért az utánpótlás válogatottakat most nem viszi magával, így a három dunaújvárosi játékos, Gurisatti Gréta – aki joggal szerepel rendre a felnőttek között – , Horváth Brigitta és Sinka Gréta is korosztályával dolgozik, ugyanis az U18-as és U19-es csapatoknak is edzőtábora lesz.

– Most több olyan vízilabdázó is bekerült a keretbe, aki például a világbajnokság előtt az utolsó szűkítésnél maradt ki. Köztük van a dunaújvárosi Csabai Dóra is – fogalmazott a kapitány. Csabaival együtt összesen öten képviselik a Dunaújvárosi Főiskola VE együttesét a keretben, a kapus Kasó Orsolya mellett Menczinger Kata, Miskolczi Kitti és Garda Krisztina – azaz a legtöbb játékost a DFVE adja a nemzeti csapatba.

Mint említettük, az utánpótlás válogatottakra is feladatok várnak a jövő héten, Petrovics Mátyás irányításával a magyar mellett december 12-én és 13-án a német felnőtt válogatottal is játszanak, sőt, még az év utolsó napjaiban sem pihenhetnek, december 27. és 29 között még edzések várnak rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!