Sport

2014.06.02. 13:55

Asztalitenisz Dunafölváron - A lelkesedés mellett eredményesek is

A Tolna Megyei Asztalitenisz Szövetség által rendezett hat fordulóból álló Diákkupa versenysorozaton a dunaföldvári fiatalok megszerezték a 3. helyezést és az ezzel járó kupát.

L. Mészáros Irma

A Dunaföldvár Sportért Kultúráért Egyesület sportolói a D-B-M Mikrotérségi Általános Iskola, Gimnázium és Szakiskolát képviselték a 13 iskola csapatai közti versengésben. Fegyelmezett és jó játékukkal nagy asztalitenisz múlttal rendelkező iskolákat (a tolnai Sztárai Mihály Gimnázium, szekszárdi Garay János Gimnázium) utasítottak maguk mögé.

Dunaföldváron az asztalitenisznek az 1950-es évektől kezdődően több sikeres korszaka is volt. A mostaniak elődei sokszor megnyerték a megyebajnokságot, több összetételben eredményesen játszottak az NB III-ban is. 1991-ben a középiskolai asztalitenisz diákolimpia országos döntőjében a Tolna megyét képviselő Dubicz – Lukácsi – Takács trió az ország nyolc legjobb csapata közé jutott Fekete Péter edző irányításával. Az ezt követő években a szervezeti változások ellenére is sikeresek voltak a földvári asztaliteniszezők: az ifj. Fekete Péter, Mezei Norbert, Szigeti Sándor összetételű serdülő csapat ismét megnyerte a megyei diákolimpiát, az ország legjobb tizenkettő csapata közé került.

A csapat, balról jobbra: Jákli Anna, Mosonyi Aliz, Hegedűs Rebeka, Magyari Reby, Takács Zoltán, Takács Zoltán edző, Csizmadia Áron, Sebestyén Gergely, Méhes Attila, Sebestyén Attila, Cziger János (Fotó: a szerző)

E sikeres időszakot követően hosszú évek kihagyása után 2011 nyarán ifj. Takács Zoltán – a 90-es évek sportolója és egyéni megyebajnoki és csapatbajnoki címek tulajdonosa – újjászervezte a versenyszerű asztalitenisz sportot Dunaföldváron. Az edző asztalitenisz iránti elkötelezettsége, a szülők támogatása, a fiatalok lelkesedése és edzésmunkája folyamatosan hozza az eredményeket. Az elmúlt évi diákolimpia megyei döntőjében a Cziger Márton és Illyés Roland alkotta csapat a második helyen végzett.

Az idei egyéni és csapatteljesítmény és a dobogós hely is azt bizonyítja, hogy a fiatal dunaföldvári asztalitenisz szakosztályról még gyakran fogunk hallani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!