Sport

2015.09.17. 17:23

A Macik érkeznek - A Dunaújvárosi Acélbikák izgalmas meccsre számítanak

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata a MOL Ligában a DVTK Jegesmedvéket fogadja. A találkozó 18.15 órakor kezdődik.

Agárdy Csaba

Pénteken 18 óra 15 perckor korcsolyázik jégre a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a DVTK Jegesmedvék gárdája ellen a dunaújvárosi jégcsarnokban. Sok ismerős arccal találkozhatnak miskolci mezben a pénteken kilátogató jégkorong szerelmesek, hiszem három dunaújvárosi hokis, Somogyi Balázs, Pavuk Attila és Galanisz Nikandrosz is a borsodi csapatot erősíti idén a MOL Liga sorozatában. A dunaújvárosi mester, Lee Gilbert így nyilatkozott a DAB második MOL Liga összecsapása előtt, amikor arról kérdeztük, milyen várakozásokkal vág bele a pénteki derbibe: Következik a második tesztünk a MOL Ligában, hiszen a címvédő érkezik hozzánk pénteken. Egy hátvéddel kevesebben leszünk, Timur Rasulov még mindig térdsérüléséből épül, a kapus Duschek Dávid pedig tüdőgyulladással küzd. Fizikai csatára számítok, illetve arra, hogy mindenkinek száz százalék körüli teljesítményt kell nyújtania, ha labdába szeretnénk rúgni a vendégek mellett. Nagy tempóra, izgalmas mérkőzésre számítok pénteken!


Új csapat, új mez. A Dunaújvárosi Acélbikák idei MOL Ligás csapata. A DAB szeretne bejutni a rájátszásba Fotó: Ady Géza

A bajnoki tabella most még nagyon csalóka, hiszen van csapat, amelyik három, és van olyan a DAB amelyik csak egy meccset játszott, sőt, a Brassó még be sem mutatkozott. Az eddigi eredmények alapján elég kiegyensúlyozottnak tűnik a mezőny, de egy héttel a rajt után, még ne bonyolódjunk okfejtésekbe, a lényeg ma az Acélbikák a címvédő Jegesmedvéket fogadják, talán nem esélytelenül.

1. MAC 3 2 - 1 - 11- 8 7

2. FTC 3 2 - - 1 14-13 6

3. DVTK 2 1 1 - - 12- 8 5

4. Debrecen 2 1 1 - - 8- 4 5

5. Fehérvár 3 - 1 1 1 14-16 3

6. Csíkszereda 3 - - 2 1 8-11 2

7. UTE 3 - 1 - 2 6-11 2

8. DAB 1 - - - 1 3- 5 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!