Sport

2014.12.15. 22:55

A magyar válogatott jobban játszott, mégis a franciák örülhettek

A magyar junior jégkorong-válogatott a divízió I/B-s világbajnokság második fordulójában 4-3-ra kikapott Franciaországtól.

Agárdy Csaba

A magyar válogatott első mérkőzése után Rich Chernomaz így foglalta össze a látottakat: Mi domináltunk, de két dolog miatt nem sikerült a gólszerzés. A lengyelek nagyon jól játszottak, a kapusuk remekelt, mindent megfogott. A harmadik harmadban 20-5 volt a kapura lövési statisztika, ebből legalább 10-15 nagy védése volt. Ezzel egyszerűen nem lehet mit kezdeni, előfordul. Ennek ellenére tetszett a meccs. Persze voltak hibák, de Arany mindig ott volt, amikor ezeket vétettük, neki is nagy szerepe volt a mai győzelemben.

Torbjorn Johansson, a lengyelek dán kapitánya: Tudtuk előre, hogy kemény, harcos meccs lesz, és igazunk lett. A magyarok végig domináltak, nagyon ránk jöttek, jól játszottak, szerencsére a védelmünk és a kapusunk is remek volt. Ez a kulcs számunkra ezen a tornán, hátul áthatolhatatlannak kell lennünk, és akkor elöl, ha akadnak lehetőségek, azokból lehet gólokat lőni.

A lengyelek második mérkőzéséből kiderült, a szakvezetőjük tényleg a védekezésre épít, hiszen ellenünk nem kaptak gólt, míg az ukránoktól is csak kettőt. Igaz, a góllövéssel gondjaik vannak, csak egyet szereztek.


A magyar válogatott tagjai háromszor örülhettek gólnak, végül mégsem lett szép a hétfő este Fotó: Zsedrovits Enikő

Magyarország Franciaország 3-4 (1-0, 2-2, 0-2)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 900 néző. Vezette: Mollard (svájci), Smeibidlo (osztrák), Sysuev (orosz).

Magyarország: Kornakker Stipsicz, Láday, Erdély 1 (1), Szabó K. (1), Vincze 1 (1) Hruby, Szaller, Kocsis, Keresztúry, Galló (1) Vokal, Egyed, Reisz, Terbocs 1, Tóth Garat, Schmal, Mazzag, Hamvai, Szabó D. (1). Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

Franciaország: Goy Thiry, Crinon (1), Kazarine, Ville (1), Douay (1) Montenoise-Oudot, Chapelier, Bozon, Bouvet 2 (1), Leclerc 1 (1) Bourgeois, Faure 1, Chapuis, Colotti, Valier Maso, Colomban, Lomboley (19, Coulaud, Metais. Szövetségi kapitány: Lionel Charrier.

Kiállítások: 10, illetve 16 perc.

A magyar csapat, mint legutóbb a lengyelek ellen, ezúttal is kezdeményezőbben lepett fel, mint ellenfele. Néhány gyönyörű mozdulatnak tapsolhattunk, a 15. percben Galló csinált remek cselt, de a francia kapus bravúrral védett. Egyre nagyobb fölénybe került csapatunk, szép támadásokat láthattunk tőlük, mégis a 20. percben amolyan talált góllal vezettünk Erdély volt eredményes , de az előny megérdemelt volt.

A második harmadban nekiesett a csapatunk a riválisának, ennek a 25. percben lett meg az eredménye, amikor egy gyönyörűen kijátszott emberelőnyt Vincze értékesített. Hiába játszott nemzeti csapatunk továbbra is fölényben, a franciák egyenlítettek. Terbocs még egyszer vezetéshez juttatta együttesünket, de az utolsó húsz percben fordítani tudtak a franciák. Ebben a játékrészben is kimaradt rengeteg magyar lehetőség, míg a franciák kétszer is betaláltak. A játék képe alapján a válogatottnak meg kellett volna nyernie a meccset.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!