Sport

2014.11.18. 20:25

A már továbbjutott Dunaújváros PASE csapata egygólos vereséget szenvedett

Dunaújváros - A Ligakupa C csoportjának utolsó fordulójában kedden este az MTK Budapest együttesét fogadta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dunaújváros PASE -MTK Budapest 1-2 (1-1)

Dunaújváros Stadion, 300 néző. Vezette: Oláh Gábor (Kis Z., Szalai).

Dunaújváros PASE: Milinte Szauter, Farkas (Zsótér a 46. p.), Szalai, Hangya Dodlek (Hosszú a 73. p.), Sóron Pascua, Jakab, Thiago (Godslove a 64.p.) Peric (Sárközi a 46. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

MTK Budapest: Groppioni Bese, Vukmir, Kálnoki, Deutsch Vass Á. (Thiam a 46. p.), Pölöskei (Hajdú a 46. p.), Cseke (Fernandez a 68. p.), Vass P. Horváth Zs., Hrepka (Halmai a 68. p.). Vezetőedző: Garami József.

A két továbbjutó együttes nem a legerősebb összeállításban lépett pályára. A találkozó első negyedórájában Sóron többször ismegszerezhette volna a vezetést, de a fővárosiak kapusa remekül hárított. A huszonegyedik percben azonban az MTK szerzett vezetést. Egy jobb oldali beadást követően Hrepka került helyzetbe, és higgadtan a kapu baloldalába lőtt (0-1). Egy perccel később Peric egyenlíthetett volna, de a tizenhatosról centikkel fölé lőtt. A harminckettedik percben az újvárosiak szlovén légiósa, Dodlek egy hatalmas lövéssel egyenlített (1-1). A szünetben mindkét együtte két-két helyen változtatott a kezdő csapatán. Az ötvennegyedik percben Csiki nagy helyzetben ellőte a labdát Milinte mellett, de szerencsére a kaput is elkerülte a játékszer. Hat perccel később újra a fővárosiaknál volt az előny. Vass Patrik húsz méterről remekül kilőtte a bal alsó sarkot (1-2). A folytatásban Groppioni ismételten igazolta jó formáját, így nem sikerült az egyenlítés. Az összecsapás hajrájában a dunaújvárosiak hálóőre Milinte kétszer is bravúrral tisztázott a fővárosiak támadója Csiki elől.

A négyes másik találkozóján Mezőkövesd Zsóry FC- Balmazújváros 4-2. A C csoport végeredménye:1. MTK Budapest 15 pont, 2. Dunaújváros PASE 13 pont, 3. Mezőkövesd Zsóry FC 6 pont, 4. Balmazújváros 1 pont.

A már biztosan továbbjutó csapatok névsora a következő. A csoport: Nyíregyháza FC, DVTK. B csoport: DVSC-Teva, Békéscsaba. D csoport: Budapest Honvéd, Győri ETO FC. E csoport: Videoton. G csoport: Szombathelyi Haladás, Soproni VSE. H csoport: Szigetszentmiklós, PMFC-Matias.

AZ E és F jelű négyesekben még rendeznek mérkőzéseket, így nem alakult ki a végleges sorrend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!