Sport

2016.12.28. 18:45

A második vizsgáztatás után döntenek az edzők: ki lesz akadémista

Dunaújváros - Ezek a lányok már másodszor jelentek meg Dunaújvárosban. Most nem a Dunaújváros Sportcsarnokban, hanem a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokában készülődtek az edzésre. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia hívta vissza őket egy utolsó próbára.

Jankó Árpád

Az első toborzó után a dunaújvárosi egyesület edzőinek javaslatára csak azokat hívták meg, akik minden bizonnyal szeptemberben már a Rudas középiskola tanulói és az akadémia játékosai lesznek.

Horváth Tibor, az akadémia hivatalvezetője nagyon felelősségteljes akciónak tartja a második játékosrostát.

Ferling Bernadett közös gyakorlatokat tart a lányoknak, de náluk sem hiányozhat a labda. A háttérben a többi edző árgus szemekkel figyeli a lányok teljesítményét

- Kiszakítani a családból egy messziről érkezett leányt, majd rövid idő után elküldeni, az nem korrekt dolog. Tehát csak azokat vesszük fel, akik tényleg ide valók. Az egyesület valamennyi edzője figyeli a játékosokat, és közösen döntünk.

Ferling Bernadett adott tájékoztatást arról, hogy mit is figyelnek a szakemberek. - A labda a főszereplő, tehát két csapat játszik egymással. Figyeljük a koordinációt, a labdaérzékenységet, a játékkészséget, a cselezőkészséget. Vannak nagyon ügyesek közöttük.

György László edző az egy óráig tartó bemutatók után tájékoztatta a láthatóan izguló, feszült anyukákat, apukákat.

Baranyi Erzsébet utánpótlás-kapusedző teszi próbára a vizsgázó reflexmozgását

- Január 15-éig kiértesítjük a szülőket a döntésünkről, és február 15-éig megtörténik a felvételi is a Rudas középiskolába. Tudniuk kell, hogy természetesen a felvételi után is nagyon rögös az út az NB I-ig. Szorgalom és alázat szükséges a tehetség mellé.

Tehát ezúttal máshonnan érkezett harminc lányt vizsgáztattak az edzők. Béres Eszter egy pici zalai faluból, Petőmihályfáról érkezett Dunaújvárosba. Ő jelenleg Zalaegerszegen kézilabdázik. De Tatabányáról, Kozármislenyből, Orosházáról és sok más helyről jöttek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!