Sport

2016.12.29. 19:00

A másodosztály értékelése

Adony/Nagykarácsony - A 2016/2017. évi Fejér megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Agárdi Termál csoportjának őszi szezonját az Adony gárdája a nyolcadik, a Nagykarácsony pedig a tizennegyedik helyen zárta.

Gróf András

Az adonyiak rosszul kezdték a szezont, hiszen az első öt fordulóban csupán három pontot szereztek. A középső öt mérkőzésen viszont csupán egy vereséget könyvelhettek el, és tíz pontot gyűjtöttek. Az utolsó etapban megszerzett hét egység is az elfogadható kategóriába tartozik. Összességében a hét győzelem, a két döntetlen és a hét vereség húsz pontot eredményezett. A huszonnyolc lőtt gól a gárda helyezésének tulajdonképpen megfelelő. A házi góllövőlistát holtversenyben Varga Zoltán és Szántó Patrik vezeti hat-hat találattal. A kapott harmincöt gól is átlagosnak mondható. Azonban az előre lépéshez mindkét paraméteren javítani kellene. Az együttes legnagyobb különbségű vereségét az utolsó előtti fordulóban szenvedte el, amikor a Szabadegyháza otthonában kaptak ki a 6-0-ra. Igaz, ezen a mérkőzésen létszámgondjai voltak a gárdának. A legsikeresebb találkozójuk az LMSK elleni hazai derbi volt, amikor 6-2-re nyertek.

A fehér mezes adonyiak rosszul kezdték az őszi szezont Fotó: Ady Géza

A nagykarácsonyiak két, méretes vereséggel kezdték az őszt. Enyingen 7-1-re kaptak ki, a hazai idénynyitón pedig 8-2-es vereséget szenvedtek a Kisláng együttesétől. Ezt követően azonban kezdtek magukra találni, és elkezdték gyűjtögetni a pontokat. A három győzelem, három döntetlen és a kilenc vereség tizenkét pontot ért, amivel bentmaradó helyen telelhet az együttes. Huszonnyolc gólt szereztek, amivel előrébb is végezhettek volna, de a védekezésük nagyon gyengén működött. Az ötvenöt bekapott találattal magasan vezetik ezt a listát. Amennyiben szeretnének előrébb lépni a bajnoki tabellán, akkor sokkal stabilabbá kell tenniük a védőmunkájukat. A csapat legeredményesebb játékosa Fekete Tamás volt az őszi szezonban, aki kilenc alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A nagykarácsonyiak egyértelmű célja, hogy a nyáron meghosszabbítsák másodosztályú tagságukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!