Sport

2015.02.06. 19:25

A megyei döntőért sakkoznak

Dunaújváros - Múlt héten a fiúknál megtört a sokéves vasváris egyeduralom az általános iskolások hagyományos sakkcsapat versenyén.

duol.hu

A lányoknál érvényesült a papírforma. A szűk mezőnyben a petőfisek lettek az alsósok továbbjutói a megyei fordulóra. Csapatuk: Csóka Nikolett, Márkus Dóra, Fejes Réka. A felsősöknél a Vasvári lányai Radics Nóra és Pintér Bettina lettek a legjobbak.

Az alsós fiúknál gyűlt össze a legnépesebb mezőny. Szoros küzdelemben, az utolsó fordulóban dőlt el, hogy minimális különbséggel a Móricz iskola végzett az élen. Felállásuk: Czibere Zétény, Gulácsi Donát, Pásti Áron, Szűcs Zétény. Második helyezett a Vasvári: Kiss Gergő, Losonczi Marcell, Ocztos Dominik, Reicheld Szilárd. Harmadikként végzett a Petőfi iskola: Bognár Csongor, Huszti Márton, Szoboszlai Csongor, Szoboszlai Lehel.

A felsősöknél kiütéses győzelmet aratott a Széchenyi kisgimiseiből álló alakulat: Dudás Máté, Kratzmajer Ákos, Lukács Anna, Szmodics Levente. Második a Vasvári lett: Ambrus Bence, Csajbók Levente, Németh Noémi, Tar Balázs. Harmadikként végzett a Dózsa iskola: Gálfi Dávid, Hajas Boldizsár, Kállai Soma, Kovács Máté.

Folytatás a győztesek részére február 14-én lesz a megyei döntőben Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!