Sport

2017.02.06. 17:25

A munkát elvégezték

Dunaújváros - Már csak szűk két hét és kezdődik a pontvadászat az NB III-as labdarúgó bajnokság Közép csoportjában. Az tavaszi idénynyitón február 18-án a Mórahalom VSE együttesét fogadja a Dunaújváros PASE gárdája.

Gróf András

A szombati Jászberény elleni hazai 3-2-es győzelemmel zárult edzőmérkőzést követően kértük az újvárosiak vezetőedzőjét, Dobos Barnát, hogy értékelje a felkészülést.

- Eddig Páles Tamás és Nyicsenko Igor távozott a klubtól, de kérdéses még a tizenhat éves Novák Zsombor sorsa is, mivel őt a Ferencváros korosztályos együttese szeretné leigazolni. Ceglédről érkezett a középső védő Farkas Viktor, Budafokról a támadó Szepessy Róbert. Ők már szerepeltek újvárosi színekben. A harmadik új játékosunk Pölöskei Péter, aki legutóbb a Szigetszentmiklós együttesében szerepelt. Rá a védekező középpályás szerepkörében számítok. Igaz, még nincs vége az átigazolási időszaknak, de nagy változás már nem várható a keretben.

A piros mezes Csendes Péter biztos pont a DPASE védelemében
Fotó: Zsedrovits Enikő

Végig a műfüves edzőpályán tréningeztünk, és nagyjából elvégeztük azt a munkát, amit terveztünk. Egy, két olyan alkalom volt, amikor az időjárás miatt ezen a borításon sem lehetett gyakorolni. Nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget az edzőmérkőzések eredményeinek, de a hangulat és csapategység szempontjából jól jöttek a sikerek. Elsőrendű feladatunk az újak beépítése volt, ami mellett több taktikai felállást is gyakorolhattunk. Természetesen az ősszel többször jól működő rendszert szeretnénk tovább fejleszteni.

Nem kívánjuk az őszi együttest felforgatni, az újakkal tovább szeretnénk fejlődni. Farkas Viktorra több fronton is számítunk, ami azt jelenti, hogy nem csak a pályán, de azon kívül is vezetnie kell a fiatalokat. Szepessy Róbert személyében olyan labdarúgó érkezett, aki nagyon hiányzott a csapatból, hiszen eddig elsősorban a fiatal Dobos Áronra hárult a támadójáték felépítése.

Ennek köszönhető Tóth Tibor gólerős játéka is, akit remekül szolgálnak ki a társak. Mindenkinek próbáljuk az erősségét kamatoztatni. Reméljük, ez a bajnoki mérkőzéseken is működik majd. A bajnokság indulásakor azt a célt határoztuk meg, hogy állítsuk meg a negatív folyamatot. Az ősszel véleményem szerint erőn felül teljesítettünk, amit a szeretnénk folytatni. Szerdán 14 órakor a Monor együttesét fogadjuk.

Ezen meccses azok kapnak majd szerepet, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Szombaton 12 órakor a REAC ellen lesz a bajnoki főpróba, amelyen a tervezett kezdő tizenegy szerepel majd. Ezt a mérkőzést már szeretnénk a stadionban játszani, hiszen a bajnokit is itt rendezzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!