Sport

2017.01.11. 21:20

A négy közé jutottak - Remek játékkal nyertek az Acélbikák az Újpest ellen

Dunaújváros - A Magyar Kupa négyes döntője volt a tét szerdán este a Dunaújvárosi Acélbikák és az Újpest összecsapásán. Amennyiben a DAB a rendes játékidőben nyer, akkor a dunaújvárosiak végeznek a selejtező negyedik helyén...

Gallai Péter

A mérkőzés előtt egy új igazolásról érkezett hír, a klub a szezon végéig szóló szerződést kötött a cseh Extraliga-győztes és lengyel bajnok hátvéddel, a tízszeres szlovák válogatott Stanislav Hudeccel. A 34 éves nyitrai születésű bekk szülővárosában ismerkedett meg a jégkoronggal, hazája legmagasabb szintű bajnokságán kívül játszott Csehországban, Oroszországban, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban és Németországban is. Nemzetközi karrierje során a sikerek sem kerülték el a 185 centi magas, 95 kilós hátvédet, aki a Trinec csapatával megnyerte a cseh Extraligát, amíg a Sanok gárdájával lengyel bajnoki címet ünnepelhetett. A rutinos hátvéd a szlovák felnőtt nemzeti csapatban is pályára lépett: tíz mérkőzésen egy szerzett pont szerepel a statisztikájában. Hudec miután kedden este aláírta kontraktusát, így már a szerdai Magyar Kupa derbin is számíthatott rá Heikki Mälkiä vezetőedző.

A tegnapi kupaselejtező tétje nagyon nagy volt, hiszen amennyiben a vendégeket rendes játékidőben le tudják győzni az Acélbikák, abban az esetben ők jutnak a kupa legjobb négy csapata közé, és játszhatnak a döntőért. Minden más esetben a MOL Liga második helyezett Újpest.

DAB - Újpest 5-2 (2-0, 2-0, 1-2)

DAB: Duschek - Azari (2), Dansereau 1, Hudec, Cseter 2, Hruby - Becze 2, Ladygin, Lévai, Török, Kaskov (1) - Lencsés (1), Hüffner, Odnoga, Tanka, Németh - Léránt (1), Kis.

Agresszív letámadásra építve kezdtek az Acélbikák, az első emberelőnyből szép figura után Dansereau gyönyörűen lőtte ki a felső sarkot. Továbbra is lendületben maradt a DAB, a 12. percben egy újpesti támadást állítottak meg sikeresen a dunaújvárosiak, majd a kontra során elváltották magukat a lila védők, ezért senki nem maradt Beczén, aki kiváló testcsellel elfektette Ágostont, és a hálóba lőtt.

A második felvonásban folytatódott az Acélbikák remeklése, harminc másodperc elteltével Cseter is feliratkozott a góllövők közé. Nem sokkal később pedig emberelőnyből volt eredményes. A folytatásra nézve viszont nem volt jó hír, hogy Dansereaut sérülés miatt elveszítették az Acélbikák.

Az utolsó harmadnak így jelentős előnnyel vágtak neki a fiúk, ám az Újpest is összekapta magát, a több kiállítást is összeszedő, így fáradó DAB tempója alábbhagyott, a 43. percben Frolik szépített, aki egyedül maradt a hazai kapu előtt, és Duschek lábai között lőtte be a pakkot. A 47. percben addig kevergettek az újpestiek, amíg Benk került helyzetbe, aki nem hibázott (4-2). Utána futószalagon jöttek a vendégtámadások, de Duschek parádés védéseivel tartotta fórját a DAB. Az 58. percben, amikor egy újvárosi és egy újpesti ült a büntetőpadon, Szilassy Zoltán lehozta Ágostont, de az előnyből az Újpest kapott gólt, Becze eldöntötte a meccset - az Acélbikák elődöntősök!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!