Sport

2016.12.09. 20:45

A nemzetközi jégkorongtornán most az U9-es korosztály csapatai szerepelnek

Dunaújváros - A X. alkalommal kiírt Santa Claus Kupa mérkőzései ezen a hét végén ismét boldog gyerekzsivajt és kemény küzdelmeket hoznak a jégcsarnokba. Ezúttal az U9-es korosztály következik.

Balogh Tamás

Az esemény szombat reggeltől vasárnap délutánig tart, és ezúttal is világversenyre emlékeztető hangulatra és a hozzá illő szervezési színvonalra számíthatnak az ideérkezők. Nagy valószínűséggel most sem fognak csalódni, hiszen a begyakorolt, immár erről is híressé vált sokoldalú négyes: Babic Vladimír vezetésével, Jávorics Gábor, Kis Attila és Palkó Dorottya jégkorongedző és programszervező menedzserek együttműködésével biztos kézben van az esemény.

Biber Erzsébet Vera Fotó: Balogh Tamás

A megmérettetésen ismét rangos szlovák, cseh, román klubok és természetesen hazai riválisaik mellett a Dunaújvárosi Acélbikák A és B csapatainak apró hokisai vesznek részt.

A küzdelmek szombaton 8.30 órakor kezdődnek. A kis Acélbikák szombati menetrendje. 9.55: Chomutov B - DAB B. 10.30: DAB A - Ruzinov B. 12.05: DAB B - Unicov. 13: Szombathely - DAB A és Vasas A - DAB B. 13.35: DAB A - Brassó. Igazi nagyfiús lesz a feladat! A vasárnapi meccsek beosztása a szombati eredményektől függ.

A kupa előtti utolsó edzéseken is nagyon hajtottak a fiatalok  Fotó: Zsedrovits Enikő

A mesterek így vélekedtek a rajt előtt.

Kis Attila: - Nem mondtuk ki, hogy döntőbe kell-e jutni, vagy megnyerni a kupát. Szép játékot várunk tőlük.

Palkó Dorottya: - Itt még nincs meghatározva, ki milyen pozíciót tölt be a csapatban, például, hogy te hátvéd vagy, te pedig csatár, hanem mindenki játszik mindegyik helyen. Jávorics Gábor: - Ezen a hét végén a 2008-as születésű játékosok versenyeznek. Fontos az is, hogy lássuk azokat az elemeket, amiket az edzéseken gyakorolunk. Ezzel együtt harc lesz a javából.

S lássunk, mint mondtak lapunknak a főszereplők.

Sándor Bence: - Nem jól tudod, én nem vagyok rossz gyerek, csak egy kicsit eleven!

Már fel is készültem a meccsekre. Megmutatom nektek, hogy odateszem magam, és visszamegyek védekezni, ahogy a többiek. Passzolni is fogok!

 

Helyszíni szemlénken egy szülőt is megszólítottunk. Bíber Erzsébet Vera már több mint tizenegy éve jár a csarnokba. Az első gyereke három és fél évesen kezdte a sportágat, akit most az U14 U16-os csapatban találunk.

- A kicsi korábban, már másfél évesen elkezdte a jégkorongot, most már U8-U10-ben játszik. Noel talán előbb tudott korcsolyázni, mint rendesen járni. Azt hiszem, hogy egy szülőnek semmi más dolga nincs, mint megtalálni, hogy a gyerek milyen sportot szeretne űzni, és azt végig patronálni, erősíteni benne. Persze ez rengeteg lemondással jár. Nagyon sokat vagyunk itt a jégpályán. Az U8-tól az U10-ig öltöztetjük, vetkőztetjük őket, és bizony a korcsolyát is be kell fűzni. Nem lehet megunni, mert csodálatos, hogy figyeled a gyerekedet, azt a kis palántát, ahogy napról napra fejlődik. Aztán látom a nagyfiamnál, Károly Róbert Nikolasznál, hogy a magyar U14-es válogatott csapatkapitánya lesz. A kicsinél pedig azt, hogy hétévesen szárnyal a nagyok között. Ez minden pénzt és időt megér.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!