Sport

2016.09.13. 19:25

A női junior vízilabda-válogatott már biztosan továbbjutott az Európa-bajnokságon

Hága - Harmadik csoportmeccsét vívta tegnap a magyar női junior vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Ezúttal a franciák voltak az ellenfelek, akik nem okoztak gondot.

Gallai Péter

A horvátok magabiztos legyőzése után, majd az oroszoktól elszenvedett vereség után kedden ismét a kötelező győzelem reményében ugrott medencébe Faragó Tamás szövetségi kapitány csapata. A négy Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Grahics játékost - Lekrinszki, Mchunu, Vályi V., Huszti D. - felvonultató válogatott fölényesen nyert.

Magyarország - Franciaország 19-4 (5-0, 6-1, 4-0, 4-3)

Gólszerzők: Kuna Sz. 4, Ádám E. 3, Hertzka O. 2, Farkas T. 2, Gerendás M. 2, Vályi V. 2, Tóth Cs., Huszti D., Bicskei R., Varga V.

A csapat szerdán az Ukránokkal zárja a csoportmeccseket, s minden jel szerint a második helyen végez, a nyolcaddöntőben pedig Izrael várhat ránk.

A dunaújvárosi Mchunu Hlengiwe is szerepel a válogatottban Fotó: MVLSZ

- Az ilyen meccsek, mint ez, bizonyítják, hogy óriási különbségek vannak a csapatok között - értékelt dr. Faragó Tamás a szövetség honlapjának. - Akik előttünk vannak, nagyon jók, mi talán az olaszokkal képviseljük a középmezőnyt, utána a szakadék. Majd alatta még nagyobb szakadék, ahol már egyértelműen olyan csapatok találhatóak, akik sportszeretetből próbálkoznak csupán. Ez van, ilyenkor arra törekszünk, hogy megpróbáljuk az érzelmeinket kordában tartani, ne frusztrálva jöjjünk ki az uszodából. A legnagyobb probléma momentán az, hogy akik előttünk vannak, azok rendkívüli minőséget képviselnek. Ettől függetlenül reménykedünk, hiszen a későbbi fontos meccseken az ellenfél is kifoghat egy rosszabb napot, s azért vagyunk olyan jók, hogy ezt ki tudjuk használni - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!