Sport

2015.11.29. 21:08

A női vízilabda kupában a Dunaújváros kikapott az elődöntőben

Nem sikerült a női vízilabda BENU Magyar Kupa döntőjébe jutnia a Dunaújvárosi Főiskola Maarsk Graphics együttesének, mivel a szombati elődöntőben kikapott a címvédő Újpesttől.

Gallai Péter

A kiírás értelmében így a másik vesztessel, az Egerrel együtt a dunaújvárosiak is bronzérmesek lettek.

Nagyon komoly erőpróba várt szombaton vízilabdásainkra, hiszen a kupa első elődöntőjében a címvédő Újpesttel találkoztak Mihók Attila tanítványai. A dunaújvárosiak nagyon fogadkoztak és készültek a meccs előtt, hogy a bajnokságban vívott szoros meccsek után most legyőzik a válogatottak sorát felvonultató fővárosiakat. A találkozóra a DFVE játékosként is nevezte Brávik Fruzsinát, Mihók Attila segédedzőjét.

Mihók Attila csapata ezúttal nem tudta megnehezíteni az Újpest dolgát Fotó: Zsedrovits Enikő

Dunaújvárosi Főiskola Maarsk Graphics – UVSE4-8 (0-2, 0-2, 2-2, 2-2)

Hajós uszoda, 300 néző.

Vezette: Molnár T., Molnár P .

Dunaújváros: Kasó – Szilágyi, Menczinger 3, Ziegler, Gurisatti, Horváth, Somhegyi. Csere: Barna (kapus), Garda, Vályi V., Huszti D., Vályi F., Brávik F. 1, Brezovszki. Vezetőedző: Mihók Attila.

UVSE: Gangl – Antal 3, Kisteleki H. 2, Szücs, Csabai, Keszthelyi 1, Tóth I. 2, Csere: Kövesdi, Takács, Koncsag, Vogt, Kuna, Hertzka. Vezetőedző: Áts Bertalan.

Gól emberelőnyből: 1/10, illetve 0/7. Gól ötméteresből: 1/1, illetve 2/2.

A szezon eddigi bajnoki összecsapásainak forgatókönyvét – egyszer a Dunaújváros, egyszer az Újpest hagyta állva vetélytársát az elején – a kupameccs is hozta – sajnos ezúttal nem mi kezdtünk jól. Olyannyira nem, hogy egészen a harmadik negyed végéig nem tudott gólt szerezni a dunaújvárosi együttes, támadásban semmi sem sikerült, ekkor Mencziger büntetőből volt végre eredményes. A címvédő ezzel szemben eddig már hatszor is megzörgette, az egyébként kiválóan védő Kasó hálóját. A DFVE becsületére váljék, hogy nem adta fel a meccset még ekkor sem és az utolsó nyolc percben Menczinger duplájával felcsillant a remény, hiszen 7-4-re felzárkózott a csapat. Ám Tóth Ildikó góljával végleg eldőlt a meccs, amelyet végig magabiztosan uralt az Újpest. A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának így értékelt a két szakvezető és a két kapus.

Mihók Attila: – A támadásaink lassúak voltak, annak ellenére, hogy fegyelmezetten játszottunk. A lövőteljesítményünk viszont elmaradt az elvárttól, nem ütötte meg azt a színvonalat, ami egy ilyen meccsen elvárható. Megérdemelten nyert az UVSE, gratulálok neki.

Áts Bertalan: – Nagyon fontos volt, hogy a meccs elején mi lőttük a gólokat, ez stabilizált bennünket, az önbizalmunkat is megnövelte. A védekezésünk sokáig nagyon jól működött, Gangl Edina pedig fantasztikus teljesítményt nyújtott a kapuban.

Gangl Edina – Az volt a fontos, hogy a Dunaújváros ne forduljon le, ezt kellett leginkább megakadályoznunk. Amíg türelmesen szőttük a támadásainkat, nem lőttünk felelőtlenül, addig a védekezésünk is jól működött. Szerencsére ez elég sokáig így volt.

Kasó Orsolya: – Hát, nehéz mit mondani, nem voltunk elég rámenősek támadásban. A védekezés nagyjából jól ment, de azért ott is akadtak hiányosságok, az UVSE pedig kihasználta ezeket. Kár, hogy nem tudtunk feltámadni a harmadik negyedben szerzett két gól után. – Elhittem, hogy nyerhetünk...

Ismét nem sikerült! – ezt már Menczinger Kata írta a klubhonlapon. – Próbálok előre tekinteni és a következő feladatra koncentrálni. Köszönjük szurkolóink biztatását.

Barna Edina szerint mindenkiről el lehetett mondani, hogy koncentrált, motivált volt. – Joggal  érezhettük úgy, talán most indulunk a legnagyobb eséllyel a győzelemért. Ez egészen addig így is volt, amíg el nem kezdődött a meccs. Onnantól sajnos az összhangnak nem sok jelét mutatta a csapat, aminek a – később végzetes – hatgólos különbség lett az eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!