Sport

2013.10.03. 20:14

A női vízilabdázók a kupában és a bajnokságban is az aranyéremre hajtanak

Az idei női vízilabda NBI-es bajnokság egyik esélyese a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület csapata, a lányok az első meccsüket szombaton játsszák idehaza.

Gallai Péter

A 2013/2014-es bajnoki szezonban szereplő csapat. Álló sor balról jobbra: Gurisatti Gréta, Polák Zsó-fia, Csabai Dóra, Kasó Orsolya, Szilágyi Dorottya, Menczinger Kata, Miskolczi Ibolya Kitti, Garda Krisztina. Guggoló sor balról jobbra: Horváth Brigitta, Ziegler Diána, Sinka Gréta, Brezovszki Gerda,Bárdos Gréta. A képről hiányzik Andresz Ivett

Holnap 17 órakor a Szeged ellen ugranak medencébe a dunaújvárosi lányok a Fabó Éva Sportuszodában, de Mihók Attila vezetőedzőnek nem sok ideje volt arra, hogy a rajt előtt összecsiszolja együttesét, játékosainak folyamatosan válogatott elfoglaltsága volt.

– A keretben nincs olyan, aki valamelyik korosztályos nemzeti együttesben ne szerepelt volna, nem sokat láttam őket. Másfél éve elkezdődött egy fiatalítási folyamat, aminek az volt a célja, hogy olyan játékosokat gyűjtsünk össze, akiknek hasonló céljaik vannak. Voltak közülük, akiket az előző szezonban senki sem ismert, idén pedig serdülőként a felnőtt válogatottban is szerepelhettek. Viszont ezzel most már jelentős felelősség is hárul rájuk, hiszen naponta meg kell azzal birkózni, ha nyerünk, az már elvárás. Úgy vélem, a többiek igazolásait is figyelve, nem lesz kiemelkedő csapat a pontvadászatban, viszont a mi keretünk, illetve a kispadunk hosszabb, az első és a utolsó játékos között nincsen akkora különbség, mint másoknál. A felkészülés alatt két tornán szerepeltünk, a hat meccset simám megnyertük, de ebből azért ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. Ehhez kellenek meccsek a bajnokságban is és fontos, hogy lépcsőzetesen kell építkezni. Nyertünk mi már alapszakaszt, azután negyedikek lettünk. Kérdés még, hogy az új szabályokat miként alkalmazzák a bírók. Ezek a gyorsabb, ügyesebb játékost engedik érvényesülni, ez az irányvonal számunkra jó. Hagyják kibontakozni az egyéni képességeket, de meglátjuk. Mihók mester az elvárásokról szólva nem kertelt: a Magyar Kupában és a bajnokságban is az aranyérmet szeretnének megszerezni:

– Annak ellenére, hogy még mindig csak három felnőtt korú játékosom van, a többiek mind fiatalabbak. Viszont a követelmények felnőtt szintűek lesznek. Az előző szezon végén befejezte, illetve eligazolt Poszkoli, Ács és Tóth. Helyettük érkezett Miskolczi, Csabai és Garda, mindhárman válogatottak. Elmondhatom, régen volt ilyen erős keretem. Arra pedig büszke vagyok, hogy a tizennégyes keretből kilencen saját nevelésűek. Amennyiben a társaság együtt marad, Európa meghatározó alakulata lehet. Persze ehhez kellenek az anyagi források, a hazai szerepléshez adottak a feltételek, a nemzetközi porond más kávéház. A szakmai stábban is változás történt: Kis-Primász Ágnes csak a szakosztályvezetői feladatokra koncentrál, helyette Balogh-Zsámbok Lili lesz Mihók segítője. A klubhoz került Szilágyi Péter, korábbi felnőtt szövetségi kapitány, aki utánpótlás szakmai igazgató, emellett speciális edzéseket is tart.

A DF idei programja. Október 5. szombat, 17 óra: DFVE–Szeged. Október 12. szombat, 17 óra: BVSC–DFVE. Október 19. szombat, 17 óra: DFVE–Újpest. Nov. 3. vasárnap: Angyalföld–DFVE. Nov. 10. vasárnap: DFVE–Eger. Dec. 7. szombat: Szentes–DFVE. December 14. szombat: DFVE–Honvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!