Sport

2016.07.05. 16:41

A nyáron erősít a Nagykarácsony

Nagykarácsony - A tizenegyedik helyen végzett a Nagykarácsony labdarúgócsapata a 2015/2016. évi Fejér megyei másodosztályú bajnokság Agárdi Termál csoportjában.

Gróf András

A nagykarácsonyiak harmincnyolc pontot gyűjtöttek, ami tizenhéttel több, mint az elmúlt évi teljesítményük. Az idei ponttermés tizenkét győzelem és két döntetlen eredménye. Az együttes gyengéje egyértelműen a támadójáték, hiszen csupán negyvenhat alkalommal találtak az ellenfelek kapujába. Ennél kevesebb gólt csak két csapat ért el a csoportban az elmúlt bajnoki esztendőben. A házi gólkirályi címet tíz-tíz találattal holtversenyben Wadolowski Dariusz és Fekete Tamás szerezte meg. A gárda elmúlt évi produkciójáról, és a jövő évi tervekről Merg István vezetőedzőt kérdeztük.

- Az eredeti célkitűzésünk a 6-10. hely megszerzése volt. Sokáig úgy tűnt nem lesz probléma ennek a megszerzése, de a biztos bennmaradás tudatában elkényelmesedtek a játékosok. Egész szezonban hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Jó játékkal sikerült pontot szereznünk Kislángon, de hazai pályán kikaptunk a Nagylóktól. Örömteli viszont, hogy az ifjúsági csapatból felkerülő játékosok jól teljesítettek. Bebizonyították, hogy a jövőben lehet rájuk számítani. Évek óta problémánk van a góllövéssel. A helyzetek kialakításáig viszonylag könnyen eljutunk, de azokat nagyon rossz százalékkal használjuk ki. A nyári átigazolási időszakban öt, hat új játékos megszerzését tervezzük, hiszen a következő bajnoki esztendőben szeretnénk mindenképpen előrébb végezni a tabellán. Ennek érdekében július közepén megkezdjük a felkészülést. Szerencsére a feltételek adottak a nyugodt bajnoki szerepléshez. Az is rendkívül pozitív, hogy a településen annyian szeretnének futballozni, ami egy második számú csapat indítását igényli. Ennek megfelelően a megyei szövetségben leadtuk a nevezésünket a megyei harmadosztályra is. Bízunk benne, hogy ezzel olyan lehetőséget biztosítunk a fiatalok számára, ami vonzóvá teszi az egyesületünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!