Sport

2015.04.08. 18:33

A Nyíregyháza elleni győzelem lökést adott a DPASE-nek

A Nyíregyháza legyőzését követően újabb bravúrra készül a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az OTP Bank Liga NB I huszonharmadik fordulójában szombaton 14 órakor az MTK Budapest gárdáját fogadják az újvárosiak.

Gróf András

A szerdai sajtótájékoztatón a sikeresen debütáló vezetőedző, Artner Tamás visszatekintett a Nyíregyháza elleni győztes mérkőzésre, de utána rögtön a következő megoldandó feladatról beszélt.

– Nagyon fontos győzelem volt, hiszen a megszerzett három ponttal a csapat visszajött abba a pozícióba, hogy ismét reális esélye van a bentmaradás kiharcolására. Példaértékű volt a játékosok hozzáállása, visszakaptuk azt a munkát, amit az elmúlt két hétben közösen elvégeztünk. Mentálisan sokat léptünk előre, és dinamikusabb is lett a játékunk. A mérkőzést követően nagyszerű volt látni, hogy mindenki örül a győzelemnek. Az MTK ellen azonban mást kell játszanunk. Az összeállításban is lesznek változások. Sajnos a múlt héten két gólt szerző Nikházi Márk a nyíregyháziak ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, így rá nem számíthatok. A sérüléséből felépülő Böőr Zoltán azonban szintén jó teljesítményre képes ebben a pozícióban. Wolfe és Godslove továbbra is maródi, így mindketten hiányoznak majd a fővárosiak ellen. A problémák ellenére jó teljesíménnyel, győzni szeretnénk. Nem játszunk döntetlenre, mert annak biztosan vereség lenne a vége.

Szekeres Adrián (balról), Artner Tamás és Eppel Márton szerda délelőtt a dunaújvárosiak sajtótájékoztatóján Fotó: Zsedrovits Enikő

A Nyíregyháza ellen megszerezte első dunaújvárosi találatát a télen igazolt Eppel Márton.

– Természetesen örülők a gólnak, hiszen egy csatárt ez minősít. Úgy érzem, az első találatunk után átszakadt egy gát, ami után már jó teljesítményt nyújtott a csapat. Az MTK együttesében sok gyerekkori barátom játszik, ennek ellenére győzelmet várok. Játszó csapat a szombati ellenfelünk, de a biztonságos védekezés az alap. Nagy csata várható a középpályán. Döntő fontosságú lesz, hogy ki szerzi az első gólt a mérkőzésen.

Az elmúlt héten kapott gól nélkül zárták a mérkőzést a dunaújvárosiak. A magabiztos védőmunkában döntő szerepe volt Szekeres Adriánnak.

– Egy védőnek ugyanolyan siker, ha az ellenfél nem talál a hálóba, mint a csatárnak a góllövés. Hatalmas biztonságérzetet adott a hátsó alakzatnak Vaskó Tamás játéka, akivel régóta ismerjük egymást, és több csapatban is együtt játszottunk. Az elmúlt két hétben sokat gyakoroltuk az együttes mozgást, aminek szerencsére meg is lett az eredménye. A múlt héten szerzett három pont lökést adott, így az MTK ellen is győzelem a célunk.

 

Labdarúgó osztályok indulnak

Az utánpótlást érintő bejelentés is történt a szerdai napon. A 2015/2016-os tanév őszi kezdetétől két dunaújvárosi általános iskolában is egy-egy labdarúgó osztály indul majd. A futballt szerető kisgyermekek a Gárdonyi Géza Általános Iskola, és a Vasvári Pál Általános Iskola induló első osztályaiban a fiúk és leányok a testnevelés órák keretén belül ismerkedhetnek meg a labdarúgás alapjaival. Mindez szervezett kereteke között, a DPASE edzőinek irányításával, játékos formában történik majd. Ez azért fontos információ, mert városunkban április végén lesz a beiratkozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!