Sport

2017.02.22. 22:35

A pályán is jobbak - A magyarokra nehéz Eb-selejtezős csaták várnak majd

Zalaegerszeg - Szerdán felkészülési mérkőzést játszott a zalai sportcsarnokban a magyar és a szlovén futsalválogatott. A magasabban jegyzett Szlovénia biztosan nyert, s azt lehet hiányolni, hogy a mieinknek nem sikerült gólt elérniük.

Kerkai Attila

A magyar együttesben három Dunaferr DUE Renalpin FC játékos, Klacsák Bence, Horváth Norbert és Németh Péter kapott szerepet.

Magyarország -Szlovénia 0-5 (0-3)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 400 néző. Jv.: Kovács G., Farkas B., Mód (Vass).

Magyarország: Tóth Gy. - Németh P., Horváth N., Klacsák, Komáromi. Csere: Rábl, Harnisch, Vas, Tatai, Gál, Bita L. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Szlovénia: Bratic - R. Mordej, Cujec, Osredkar, Fetic. Csere: Govekar (kapus), Martic, Sirok, Tilen, Ceh, Fidersek. Szövetségi kapitány: Andrej Dobovicnik.

Gólok: 0-1 (Sirok, 11.), 0-2 (Ceh, 12.), 0-3 (Fidersek, 15.), 0-4 (Tilen, 32.), 0-5 (Ceh, 37.).

Németh Péter (7) volt az egyik dunaújvárosi játékos, aki pályára lépett a tegnapi összecsapáson
Fotó: Pezzetta Umberto

Az Egerszegen edzőtáborozó magyar válogatott áprilisban Azerbajdzsánba készül az Európa-bajnoki selejtezőcsoport helyszínére, ám igazából Szlovénia lenne a végcél - a következő Eb-t ugyanis itt rendezik meg 2018 elején. A tegnapi vendégnek házigazdaként nem kell selejteznie a tornára: a szlovénok építkezhetnek nyugodtan, a magyar válogatottra viszont kemény csaták várnak.

Sito Rivera csapatából hiányzott a legjobb magyar játékos, Dróth Zoltán. A szlovén együttes a világranglistán a 13. helyen áll, amíg a magyar a 30., s ennek megfelelően a vendégek kezdtek veszélyesebben. Az NB II-es Dunakeszi csapatából meghívót kapott, egyébként egerszegi Bita László külön szurkolótábort kapott, s pályára lépésekor kisebb ováció fogadta.

Továbbra is a szlovén csapat irányított, amely az első félidő közepén egy percen belül kétszer is betalált kijátszott akciók végén. Tóth Gyula kapusnak még nagyokat is kellett védenie, ahogy a másik oldalon Rábl próbálkozásánál a szlovén hálóőrnek is. Ám jött az újabb szlovén gól, és nem lehetett elégedett a magyar kapitány az első félidei játékkal.

A második játékrészt azonnal vészkapussal kezdte a magyar együttes, de az emberelőnyt nem sikerült kihasználni, a szlovénok jól és higgadtan védekeztek. A 25. percben Dávid lefordulása után Rábl került jó helyzetbe, de lövésébe belekapott a szlovén kapus. A mérkőzés felkészülési jellege miatt Sito Rivera sokat cserélt, kereste a legjobb megoldást. A szlovénok viszont két védelmi megingást kihasználva végleg eldöntötték a mérkőzést. A vendégek sikere nem meglepetés és nem is érdemtelen, hiszen az övék a jobb csapat, amit a pályán is bizonyítottak.

A két válogatott ma is megmérkőzik, de ez a találkozó már zárt kapus lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!