Sport

2016.11.29. 17:05

A ponttáblázat élén DAB jégkorongozók - Dansereau és Azari vezeti a kanadai tabellát

Dunaújváros - Remek szériát fut a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong-együttese, a DAB az ötödik helyen áll a MOL Ligában, a kedd esti meccsek előtt hátránya mindössze tíz pont volt az éllovas mögött.

Gallai Péter

S nem csak a MOL Liga állására érdemes ránézni, hanem a különböző táblázatokra, egyéni statisztikákra is. Ugyanis itt nem is egyet Acélbika-játékos vezet. A kanadai táblázatot Dansereau Keegan vezeti 44-el, a második helyen klubtársa, Azari Zsolt áll 39-el.

A gólpasszlistán pont fordított a helyzet, itt Azari az első 25-el, Dansereau a második 22-vel.

Azari Zsolt remek szezont tudhat eddig maga mögött
Fotó: Ady Géza

A góllövők mezőnyében Dansereau a belgrádi Turcotte Hugoval együtt áll az élen, mindketten huszonkétszer vették be eddig az ellenfelek ketrecét.

A kapusok statisztikájában a DVTK Jegesmedvék alkalmazottja, Adorján Attila 94,3 százalékos hatékonysággal vezeti a tabellát, őt az Acélbikák portása, Duschek Dávid követi 92,5 százalékkal.

Egyébként még egy érdekes adatra lehet bukkanni, e szerint a DAB csapata a legjobb hazai környezetben, a tizenkét meccsen szerzett huszonhat ponttal. A MAC 11/25-ös mutatóval a második. Idegenben az Acélbikáknak kevésbé jól megy, tíz összecsapáson tizennégy egységet termeltek a fiúk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!