Sport

2016.07.04. 19:15

A rajton nyitott szemmel repültek

Dunaújváros - Vasárnap megkezdődött Moszkvában az U20-as lányok kézilabda világbajnoksága. A magyar junior válogatottba két dunaújvárosi játékos is bekerült.

Jankó Árpád

Irányító poszton Ferenczy Fruzsina, beállóként pedig Gindeli Panna léphet majd pályára a meccseken. Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző a rajt előtt így vélekedett csapatáról és az esélyekről a szövetség honlapján.

Ferenczy Fruzsina nyolc találatot jegyzett Fotó: DKKA

- A tavalyi spanyolországi Eb-hez hasonló hosszúságú felkészülésen vagyunk túl, azzal a nagy különbséggel, hogy 2015-ben férfi serdülőcsapatokkal vagy magyar női együttesekkel mérkőztünk, idén viszont Romániában pályára léphettünk a vendéglátók junior csapata, Universiade együttese, valamint az osztrák korosztályos válogatott ellen. Rendkívül hasznos volt a torna, a román főiskolai keretben olimpiai kerettagok is szerepeltek. A harmadik, osztrákok elleni találkozóra már kezdett összeérni a csapat. A világbajnokságot illetően bizakodóak vagyunk, hasonló érzésekkel várjuk a moszkvai tornát, mint a tavalyi, valenciai Eb-t, amelyen végül a 4. helyen végeztünk. A lányok nagyon tisztességesen dolgoztak a felkészülés alatt. Ami a csoportellenfeleinket illeti, a torna eleje vakrepülés lesz, hiszen Üzbegisztán ellen nem tudjuk, mire számíthatunk, Angoláról pedig tudjuk, hogy felnőtt és utánpótlás-szinten egyaránt képes megnehezíteni még a legjobbak életét is. Könnyed kezdésre már csak azért sem készülünk, mert a csoportból való továbbjutásunkat ezen a két találkozón alapozhatjuk meg. Montenegró erős csapattal érkezik, róluk van felvételünk, igaz, még nem találkoztunk velük. A norvégokat és a dánokat viszont jól ismerjük, sokszor játszottunk velük. Első és legfőbb célunk a továbbjutás bebiztosítása.

Gindeli Panna két gólt szerzett az első meccsen

A válogatott vasárnap Üzbegisztánnal kezdett és gond nélkül hozta a kötelezőt, hiszen 41-19-re nyert. Ferenczy nyolc gólt dobott, Gindeli pedig kettőt.

A további program. Július 5., kedd: Angola-Magyarország. Július 6.: Magyarország-Montenegro. Július 8., péntek: Magyarország-Norvégia. Július 9. szombat: Dánia- Magyarország. Július 11-étől kezdődnek a helyosztó mérkőzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!