Sport

2016.09.13. 20:45

A rendőrök halai - A dunaújvárosi zsaruk a második helyen végeztek

Dunaújváros- A hétvégén Lipótfa-Bányán rendezték meg a rendvédelmi dolgozók országos horgászverseny sorozatának utolsó állomását.

A dunaújvárosi Pentele Police együttese a záró fordulóban kis különbséggel lemaradva a dobogó második fokán végzett, és ezzel az összetettben holtverseny alakult ki az élen, de végül a szektor helyezések összeadása után az ezüstéremmel kellett beérni az újvárosi zsaruknak.

A dunaújvárosi csapat. Nem kímélték a halakat, de csak a sportszerűség keretei között Fotó: amtőr felvétel

Tizenkét évvel ezelőtt alakult a dunaújvárosi rendfenntartók horgászcsapata, a Pentele Police Fishing Team. Kezdetben csak kisebb versenyeken vettek részt, később alapítói lettek az országos Rendőr Horgász Egyesületnek, népszerű nevén HOKEDLI-nek. Az egyesület rendezésében megtartott versenyeken indulnak a csapatok az ország számos megyéjéből, valamint a készenléti rendőrségről is, majd év végén az eredmények összesítése után hirdetnek bajnokcsapatot.

Tomkovics László, a dunaújvárosi csapat erőssége Fotó: amatőr felvétel

A 2016-os záróverseny gyönyörű helyszínen, a Zselic szívében, Lipótfa-Bányán volt. A záróforduló előtt még nem dőlt el, hogy melyik lesz a legjobb csapat, ezért vérre menő horgászat volt a versenyen. A Pentele Police az eredményétől függően első és ötödik is lehetett volna, de a Szabó Attila, Nagy Tibor, Körmendi János összetételű csapat egyértelműen az összetett aranyérmet tűzte ki célul. A tűző napon lezajlott versenyen a horgászok igyekeztek a sok törpeharcsa, mellett valami komolyabb halat is horogra csalni. A mérlegelés nagy izgalmakat hozott, az élen nagyon szoros volt a küzdelem, és végül dekagrammok döntöttek helyezésekről. A záró versenyen alig lemaradva az elsőtől a 2. helyen végzett a csapat, és várta az összetett verseny eredményének kiszámolását. Korábban a legjobb év végi összetett eredménye 3. hely volt az együttesnek, ezt most sikerült túlszárnyalni. Az első helyen pontegyenlőség alakult ki a bajnoki címet védő csapat és a Pentele között, melyből sajnos nem a dunaújvárosi zsaruk jöttek ki jól. Bonyolult szektor eredmény számítás után végül itt is a második hely, az ezüstérem jutott a Pentele Police csapatának, melynek tagjai ebben az évben Tomkovics László, Körmendi János, Szakács Krisztián, Kovács Roland, Szabó Attila és Nagy Tibor voltak.

A csapat tagjainak nem sok pihenő jut a kemény verseny után, szeptember végén az Olaszországban tartandó egy hetes Rendőr Horgász Európa Bajnokságon induló magyar együttesben Körmendi János, Szabó Attila, Nagy Tibor és Tomkovics László is helyet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!