Sport

2016.06.26. 19:35

A ringben kaptunk, de adtunk is

Dunaújváros - Megtelt szombaton este a Nemzetek Csatáján a Dózsa mozi előtti tér. Tizenkét pár küzdelmét láthatták a nézők. A dunaújvárosi Sukothai Team Thai Boksz SE két győzelmet aratott.

Agárdy Csaba

Két dunaújvárosi visszatérővel kell kezdenünk, mindketten a Sukothai Team Thai Boksz SE sportolói. Győrfi Csaba WKF K-1 profi nemzetközi címmérkőzést vívott az ugandai Matsiko Alex ellen. Győrfi remekül küzdött, és végül kiütéssel nyert.

Muskotály Bálint, a dunaújvárosiak korábbi világbajnoka, az osztrák Marcus Leitner ellen az utolsó párban lépett szorítóba, és végig nagy fölényben volt. A vendég K-1-es edzője be is dobta a törülközőt, így a meccs a tervezetnél hamarabb ért véget.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az est során az első dunaújvárosi a K-1-es Mozsár Pál a százhalombattai Schrammel Csaba ellen küzdött. A dunaújvárosi sportoló számára balszerencsésen ért véget az összecsapás, a harmadik menetben lábtörést szenvedett.

A következő párban a másik dunaújvárosi, Szappanos Dávid sem járt sokkal jobban a török Sado Ucar ellen a WKF pro-am nemzetközi címmérkőzésen. Szappanosnak a bokája sérült meg, a magyar fiúnak ezért a harmadik menetben fel kellett adnia a küzdelmet.

A gála szervezője, Rozman István, így értékelte a látottakat: - Jó meccsek voltak, kemény versenyzőkkel. Mi dunaújvárosiak kaptunk is, de győztünk is. Elégedett vagyok a színvonallal.

A gála győztesei

Profi box -72,5 kg Szűcs István, Érd Team Rozman.

Profi boksz + 91 kg Polster Tamás, Team Rozman, Budapest.

K-1 - + 91 kg Lakatos Balázs, Karacs Team, Budapest.

K-1 - 85 kg Schrammel Csaba, Százhalombattai Boksz SE. K-1 - 76 kg Jónás Zoltán, Dozsó SE, Pécs. K-1 - 75 kg Sado Ucar, Team Ucar, Törökország.

K-1 - 75 kg Sánta János Keceli Karate SE.

K-1 - 60 kg Női Profi Interkontinentális címmérkőzés Patricia Apolot, Team Rozman, Uganda.

K-1 - 66,8 kg Mubiru Shakey, Fight Club Kampala, Uganda. K-1 - 81 kg Busai Gergely, Maga Tech, Tatabánya.

WKF K-1 - 75 kg Profi nemzetközi címmérkőzés Győrfi Csaba, Sukothai Team Thai Boksz SE, Dunaújváros.

K-1 - 81 kg Muskotály Bálint, Sukothai Team Thai Boksz SE, Dunaújváros.

Címkék#sport#box

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!