Sport

2016.08.31. 18:50

A röplabdázók is a pályán

Dunaújváros - Megkezdte a felkészülést a 2016/2017. évi első osztályú röplabda szezonra a Dunaferr Sportegyesület csapata. Az elmúlt évekhez képest sokkal jobb pozícióból indultak neki a felkészülésnek, hiszen csupán egy játékos távozott a tavalyi keretből.

Gróf András

A dunaújvárosiak vezetőedzőjének, Tomanóczy Tibornak tehát nem kell új csapatot építenie, hanem a meglévővel léphet a következő lépcsőfokra. Az egyetlen távozó Kalmár Ákos, aki a bajnok Fino-Kaposvár együtteséhez igazolt.

- Természetesen örülök annak, hogy egyetlen kivétellel együtt maradt a társaság, így folytathatjuk azt a munkát, amelyet tavaly elkezdtünk, ami a bajnokság végére érett be igazán. Több győzelmet szeretnénk szerezni, mint tavaly, ami a közönségnek, és saját maguknak is örömöt jelent majd. Az edzésekről jelenleg három játékos hiányzik, akik a serdülő válogatott tagjaként szerepeltek a csehországi Olimpiai Reménységek Versenyén, és kaptak tőlem egy kis pihenőt. Nagyon örülök annak, hogy Hatvany Zsoltra az idén is számíthatok, hiszen ő főállása mellett szán időt a röplabdára. Bízom abban, hogy ő minél több mérkőzésen rendelkezésre áll majd. Új játékos igazolását nem tervezzük, hiszen számunkra a legfontosabb, hogy a saját nevelésű fiataloknak adjunk játéklehetőséget. Tapasztaltabb játékosok megszerzésére pedig nincs meg az anyagi hátterünk.

Tomanóczy Tibor eligazítást tart a tanítványainak. A csapat eredményes, Dunaújvárosban remek az utánpótlás
Fotó: Ady Géza

- Szeptember 25-én a Fino-Kaposvár ellen kezdi meg bajnoki szereplését az együttes. Milyen feladatok elvégzését tervezi addig?

- A tréningek mellett több előkészületi mérkőzés is szerepel a programban. Ezúttal is megrendezzük a Dunaferr Kupát, vagyis a Szász Antal Emléktornát, amely igazi erőfelmérő lesz. Megmérkőzünk a VRC Kazincbarcikával, a megerősödött Szolnokkal és a Sümeggel. Remélem, hogy ezek elegendőek lesznek arra, hogy felpörögjünk a bajnok elleni nyitómeccsre, de még biztosan nem leszünk csúcsformában. Abban reménykedem, hogy az átalakult kaposváriak ellen nem fogunk szégyent vallani.

- A keret többsége még tanuló. Miként sikerül összehangolni az iskolai elfoglaltságot az edzésekkel?

- Hosszú évtizedek óta sokat köszönhetünk a Hild József Szakközépiskolának, ahol sok játékosom végzi tanulmányait. Nagy öröm, hogy ebben a munkában új partnert találtunk a Pannon Oktatási Központ intézményében, így az ottani képzési rendszerben is több játékosunk fog tanulni, érettségit szerezni.

A Dunaferr SE felkészülési mérkőzései: Dunaferr SE - Pénzügyőr SE (szeptember 3. 10 óra, és 15 óra, Dunaújváros Sportcsarnok). Botos Ferenc Emlékverseny (szeptember 10. Sümeg) a résztvevők: Dunaferr SE, Sümegi RE, Horvátország, magyar öregfiúk válogatott). Szász Antal Emléktorna (szeptember 17., Dunaújváros Sportcsarnok) a részt vevők: Dunaferr SE, Kazincbarcika, Szolnok, Sümeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!