Sport

2015.12.16. 20:29

Dunaújvárosban a diákolimpián a tét a továbbjutás volt - sikerült

Dunaújváros - Kedden a Dunaújváros Sportcsarnok adott helyet az V.-VI. korcsoportos leány kézilabda országos diákolimpia elődöntőjének. Ez a kilencedik-tizedik és a tizenegyedik, tizenkettedik és a tizenharmadik évfolyamot jelenti.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi elődöntőben négy csapat mérkőzött meg egymással. A váci Madách gimnázium, a kecskeméti Szentgyörgyi Albert szakközépiskola, a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium, valamint a dunaújvárosi Rudas szakközépiskola együttesei léptek pályára. A következő eredmények születtek: Kecskemét - Dunaújváros 10-44, Vác - Jászberény 41-23, Jászberény - Kecskemét 33-36 és a döntő mérkőzésen Rudas - Vác 26-23.

A dunaújvárosi elődöntőt tehát nagy küzdelemben a Rudas középiskola csapata nyerte meg. Második a váci, harmadik a kecskeméti, negyedik pedig jászberényi iskola lett. A dunaújvárosi együttes edzője György László volt, mivel a DKKA együttesére épül a Rudas csapata. Horváth István testnevelő tanár is elégedett volt a lányok teljesítményével.

A Rudas iskola csapata az eredményhirdetésnél. Szemenyei István (jobb) az éremosztó
Fotó: Amatőr

- Taktikusan, lelkesen, agresszíven, sok gyors leindítással játszottunk. Ezzel a küzdőszellemmel legyőztük azt a váci csapatot, amely a tavalyi olimpiai döntőben a harmadik helyen végzett, mi pedig az elmúlt évben az ötödik helyet szereztük meg. Úgy látom, György László edzővel, a mostani érettebb kézilabdázással jobb eredményt is elérhetünk majd az országos döntőben Veszprémben. Örömmel látom, hogy a lányok akadémiai tagként a diákolimpiai küzdelmet is szeretik, nagyon fontos sorozatnak tartják, és mindenképpen sikeresen akarnak majd januárban szerepelni.

A Rudas középiskola elődöntőben győztes csapatának tagjai a következők voltak: Csiszár Ramóna, Druzsin Rebeka kapusok. Mezőnyjátékosok: Bab Ágota, Berta Bianka, Fodor Noémi, Iván Emese, Klujber Katrin, Koronczai Loretta, Molnár Beatrix, Molnár Mónika, Müller Kamilla, Nagy Zsuzsanna, Udvardi Laura, Frányó Laura.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!