Sport

2015.01.07. 19:20

A Rudas középiskola lánycsapata január végén az országos döntőben játszik

Szerdán rendezték meg a Dunaújváros Sportcsarnokban az Országos Diákolimpia egyik elődöntőjét a női kézilabda hatodik korcsoportjában.

Jankó Árpád

A középiskolás csapatok a 96-os születésű lányokból álltak. A dunaújvárosi elődöntőben Kalocsa, Vác, Tata és a helyi Rudas középiskola együttesei mérkőztek meg egymással. Két csoportban vetélkedtek, és a két első helyezett játszotta a továbbjutást eldöntő mérkőzést. A Rudas iskola a Kohász Akadémia tagjaiból álló csapattal jóval erősebb volt, mint a másik három résztvevő. Végül a Rudas nagy fölénnyel, imponáló gólkülönbséggel nyerte meg az elődöntőt. A mindent eldöntő mérkőzésen 26-8-ra győztek a hazaiak a váciak ellen. A nagy fölény ellenére komolyan vették a játékot a dunaújvárosi lányok, ami Rapatyi Tamás edzőnek igencsak tetszett.

- Ezek a mérkőzések jó lehetőséget adtak a szombati, Mosonmagyaróvár elleni gyakorlásra. Agresszíven védekeztünk, sok lerohanásos gólt dobtunk, és kihasználtuk a játékunk gyorsaságát is. Mivel ez az érettségiző évfolyam, az országos döntőt Győrben, az év elején, január 23-25-ke között rendezik meg. A Rudas középiskola igazgatója, Szemenyei István is komoly sikernek tartja, hogy az ország legjobb nyolc csapata közé jutott a iskolájának kézilabdacsapata.

A Rudas csapatában jól játszott a szélső Tauker Eszter  Fotó: Zsedrovits Enikő

- A döntőben is sok függ majd a sorsoláson. A Fradit, a Győrt képviselő iskolai csapatot szeretnénk az elején elkerülni. Célunk, hogy a diákolimpián is egyre dicséretesebben szerepeljenek kézilabdázó lányaink. Egyesületünk fejlődik, már elértük a kétszáz főt, és az utánpótlás dunaújvárosi bázisa egyre sikeresebb. Elképzelésünk bevált, sikerült megvalósítanunk azt, hogy a fiatal kézilabdázóinkat egy oktatási intézménybe helyezzük el, ami a legszerencsésebb a sportolást illetően is. Számunkra tehát nemcsak a bajnoki sorozat, hanem a diákolimpia is fontos. Ebben az évben úgy látjuk, még bravúr lenne a dobogóra felkerülni. De természetesen mindent elkövetünk ennek érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!