Sport

2013.05.21. 14:00

A serdülő röplabdázók megvédték címüket

Kecskemét – Az elmúlt hétvégén rendezett hatos fináléban megvédte bajnoki címét a Dunaferr Sportegyesület serdülő fiú röplabdacsapata.

Gróf András

A dunaújvárosi fiatalok a tavalyi bajnoki címet követően az idén is esélyesként érkeztek az alföldi megyeszékhelyre. Az együttes edzője, Tomanóczy Tibor, így értékelte a fiatalok teljesítményét.

Gebhardt Norbert is remekül játszott

– A pénteki sorsoláson a Szolnok és a Csepel gárdájával kerültünk egy csoportba. Mindkét ellenfelünket magabiztos játékkal vertük 3:0-ra, ezzel automatikusan bekerültünk a szombati elődöntőbe. Itt újra a csepeliekkel játszottunk, akik a középdöntőben 3:1-re legyőzték a Kazincbarcikát. Ez a mérkőzés sem jelentett különösebb problémát, hiszen ismét három játszmában diadalmaskodtunk, így bejutottunk a vasárnapi fináléba. A döntőt a házigazda kecskemétiekkel vívtuk. Az első két játszmában remekül játszottunk, így sikerült is elhúznunk 2:0-ra. Ekkor azonban a fiúk azt hitték, már megnyerték a meccset. Kiengedtek, amit a hazaiak kihasználtak, és szépítettek.
A negyedik szettben azonban ismét az első két játékrészben mutatott játékot láthatták a nézők. Fokozatosan elhúztunk, és a hajrában Gebhardt Norbert zsinórban ütött öt ász nyitásával tulajdonképpen megnyertük a találkozót. Az utolsó pontot Batári Csaba szerezte. A szervezők Sárik Patrikot választották csapatunk legjobb játékosának. Rajta kívül remekül játszott Gebhardt Norbert, és az ezúttal új poszton szereplő Banai Máté.

A végeredmény: 1. Dunaferr SE, 2. Kecskemét Sportiskola, 3. Szolnoki Főiskola RKSI, 4. Gergi Háló Csepel, 5. Sümegi RE, 6. VRC Kazincbarcika.

Az aranyérmet szerzett újvárosi együttesben a következő játokosok szerepeltek: Guzmics Richárd, Demeter László, Pallay László, Gebhardt Norbert, Batári Csaba, Mester Levente, Tarcali Bence, Boldis Patrik, Banai Máté, Kocsis Bendegúz, Kholmann Norbert, Stefanovics Krisztián, Sárik Martin, Lampert Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!