Sport

2016.03.02. 21:12

A sikertorta tejszínhabja?

Dunaújváros – Kissé fékezett menetben, de a héten hétfő kivételével minden nap edzett a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. A kíméletes munka a két EHF Kupa-mérkőzést (péntek- vasárnap) követően teljesen indokolt volt, mivel ma este 18 órakor ismét parkettára kell lépnie a csapatnak. (Sok pihenésre nincs lehetőség.)

Jankó Árpád

Mégpedig ma egy nagyon komoly ellenfél, a Kohász nagy riválisa, az érdi együttes érkezik Dunaújvárosba. Az Érd kupakudarc után játszik bajnoki mérkőzést, a Kohász viszont nagyszerű teljesítménnyel, a neves orosz Asztrahanocska gárdáját elbúcsúztatva az EHF Kupától sikerélménnyel és motiváltan léphet a szurkolói elé. Az Érd elleni mérkőzések mindig rangadóknak számítanak. Az utóbbi években hatalmas küzdelemben dőlt el a bronzérem sorsa, sajnos az érdiek javára. Hozzátehetjük, hogy akkor Oguntoye Viktória kapus és Kovács Anna átlövő érdi mezben remekelt. Most viszont a Kohász színeiért fognak küzdeni. Ráadásul Kovács Annát újabb nagy öröm érte, mivel a két szövetségi kapitány, Elek Gábor és Ambros Martin által összeállított szűk válogatott keretben is szerepel.

– Voltam már válogatott keret tag, azután kikerültem. Most valószínűleg maradok a szűk keretben, aminek nagyon örülök. S ha már bekerülök, szeretnék benn is maradni. – Csupa jó dolgok történnek ezekben a napokban. Teljes lenne az öröm, ha ma nagy riválisunkat legyőznénk... – Van is okunk a visszavágásra, mert legutóbb kikaptunk tőlük. Az utolsó tíz percben leeresztettünk, és vesztettük el a mérkőzést Érden. Ez tényleg csalódást jelentett számunkra.

– Azért ugorjunk még vissza a vasárnapi fantasztikus kupamérkőzésre. Mi történt a pénteki vesztett találkozó után a szombati pihenőnapon? Vasárnap szenzációsan játszott a csapat, és kiütötte neves ellenfelét...

Kovács Anna ma már a dunaújvárosi csapat sikeréért fog küzdeni régi csapattársai ellen, és az új szurkolótábornak szerez örömet
Fotó: Ady Géza

– Közhely, de igaz.: minden meccs más. Szombaton leültünk, áttanulmányoztuk az első találkozót. Láttuk, hol kell feltétlenül változtatni, hol vétettünk komoly pontatlanságokat. Sikeres volt a felkészülésünk.

– A hatalmas küzdelem, kemény, agresszív védekezés valósággal meglepte az orosz csapatot. Valóban nagyon motiváltan kézilabdázott mindenki a csapatból. A mai mérkőzésen a védekezésünknek hasonlóan kell sikerülni, s akkor hozzá még egy jó kapusteljesítmény, és az lehet majd egy fontos győzelem záloga. Egy jó sorozatban lévő, motivált, önbizalommal teli együttesként lépünk pályára Természetesen ez nem egyenlő az elbizakodottsággal. És ne feledjük el: a minden bizonnyal ismét telt ház bennünket fog majd itthon buzdítani, ez pedig óriási segítség, előny. Folytatni kell a sikersorozatot!

– Valóban megbosszulná magát, ha könnyedén vennénk itthon az érdi csapatot. Egy nagyon jó képességű nagyon gyors, jól összerakott csapat lesz ma az ellenfelünk. Minden évben nagy csatát vívunk meg velük. Úgy látszik, ebben a bajnokságban is mind a két csapat a bronzérem megszerzéséért fog harcolni.

– Így igaz. A góllövőlistát vezető szerb szélső Katarina Krpez, vagy a remek Klivinyi Kinga, a kapus Janurik Kinga, a kétméteres francia Signaté, Kisfaludy Anett mind-mind nagyon jó játékos. De hazai csarnokban a saját tempónkban, a saját begyakorolt játékunkkal, kőkeményen védekezve meg kell ragadnunk a kezdeményezést már azonnal a mérkőzés első szakaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!