Sport

2008.07.22. 13:58

A sportiskola átvette az ificsapatokat

Dunaújváros - Mint ismeretes a DFC felnőttcsapatának NB II-es szerepléséhez szükséges az U 17-es és az U 19-es utánpótlás-csapatok szereplése is.

Jankó Árpád

Az is minden futball iránt érdeklődő  előtt ismeretes, hogy önkormányzati döntés alapján a DVSI átveszi és működteti  az ifjúsági csapatokat.  A megvalósuláshoz viszont a két fél, a tulajdonos  Héger Józsefnek és a sportiskola igazgatójának,  Ruffing Péternek  a megegyezése kellett.

No, ez hétfőn megtörtént.  A két fél aláírta a szerződést, miszerint megkapja a játékosokat a  a sportiskola. 

A DFC tulajdonosa térítés nélkül kölcsönadja a fiatal labdarúgókat.   A szerződés tartalmazza, hogy a kiírás értelmében a DFC utánpótlás-csapataiként szerepelnek az ificsapatok a bajnokságban, de DVSI néven. Így elhárult az  a veszély, hogy a DFC  felnőttcsapatát kizárják a másodosztályú bajnokságból. 

Szerepel még a megállapodásban az a kitétel is, hogy  a fiatalok adott esetben majd a DFC-t választják felnőttcsapatukként. Sőt, lesznek olyan  fiatal labdarúgók is, akik kettős játékengedéllyel fognak szerepelni. A két szakvezető, Szepessy László és Sárai György közös megbeszélés alapján fogja eldönteni, hogy kikről is lehet szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!