Sport

2014.01.07. 16:00

Vízilabda: a súlyzóké a főszerep

Dunaújváros - Hétfőtől ismét a súlyzóké, a lépcsőzésé és a kemény alapozásé a főszerep a női vízilabdázóknál - Mihók Attila együttese elkezdte a felkészülést.

Gallai Péter

Bár a válogatott keretbe behívott játékosok büszkeséggel mondhatjuk nem kevesen voltak, heten számára nem volt hosszú az ünnepi pauza, hiszen az óév utolsó napjai mellett január másodikától vasárnapig ismét összetartást vezényelt Merész András szövetségi kapitány. Az utolsó napokban az olasz Bogliasco csapatával kétkapuztak a magyarok, az itáliai együttes szakvezetője az a Zantleitner Krisztina lett, aki DF klubjában is több éven keresztül pólózott. A Bogliasco gárdája hétfőn leutazott a Fabó Éva Sportuszodába, ahol a DFVE gárdájával dolgoztak a lányok, ezen a napon kezdődött el a tavaszi szezonra a csapat felkészülése.

Balogh-Zsámbok Lili másodedző elmondta: kemény, hat hetes téli alapozás vár a társaságra, de ismerve Mihók Attilát, ez nem lehet újdonság a társaságnak.

- Egyelőre az a biztos, hogy elkezdtük a gyakorlást, az, hogy menet közben elutazunk-e valahova, vagy kivel lesz közös edzőtábor, még nincsen lefixálva. Ami a mostani feladatokat illeti, súlyzózás, lépcsőzés, és sok úszás mellett kétkapus edzések alkotják a penzumot. A csapat keretében nem történt változás a télen, viszont januárban várjuk vissza az Egyesült Államokból a kapus Cassie Wyckoffot, aki elvileg szeretne is jönni. Meg voltunk elégedve vele, és Kasó Orsolya mellett nem baj, ha van egy másik, idősebb hálóőrünk is.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy az év felfedezettje díjat a klub új szerzeménye, Miskolczi Kitti érdemelte ki.

- Mihók Attilával sokat beszélgettünk arról, hogy zseniális játékos, rendkívüli bal keze van, pedig még nincs húsz éves. Amennyiben jól sáfárkodik a tehetségével, akkor a válogatott meghatározó embere lehet, de nálunk már most is az - tette hozzá Balogh-Zsámbok Lili.




Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!