Sport

2016.11.23. 19:35

A szentlőrinciek agresszív játékkal tartották otthon a három bajnoki pontot

Szerdán pótolták a labdarúgó NB III Közép csoportjának tizenötödik fordulójában a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt bajnoki összecsapást.

Gróf András

Szentlőrinc SE - Dunaújváros PASE 3-2 (2-1)

Szentlőrinc, 200 néző. Vezette: Barna (Nagy, Perák).

Szentlőrinc SE: Ambrusics - Fenyvesi, Bodó, Kalmár, Hambuch (Göblyös a 90. p.) - Domonkos (Temesvári az 56. p.), Füredi, Turi, Reith R. (Királyházi a 62. p.) - Tóth A., Horváth P. Vezetőedző: Turi Zsolt.

Dunaújváros PASE: Vaszócsik - Hajdók, Csendes, Páles, Csehi T. - Kercsó B. (Nyicsenko a 77. p.), Ablonczy, Blatt (Novák Zs. a 61. p.), Dorogi R. (Király B. a 46. p.) - Tóth T., Dobos Á. Vezetőedző: Dobos Barna.

Az újvárosiak fiatalját, Kercsó Bencét (20) ezúttal lecserélték Fotó: Ady Géza

A hétközi összecsapás esélyesének egyértelműen a dobogó harmadik fokán álló újvárosiak számítottak. Ennek megfelelően indult a mérkőzés, hiszen már a hatodik percben Ablonczy találatával a vendégeknél volt az előny (0-1). A gól felpaprikázta a házigazdákat, akik sorra vezették a veszélyes támadásokat, aminek meg is lett az eredménye. A tizennegyedik percben Füredi egalizálta az állást (1-1). A hazaiak játékosa azonban nem elégedett meg ennyivel, és tizenhét perccel később már a vezető gólt is megszerezte (2-1). A szünetig hátralévő időben fölénybe kerültek a dunaújvárosiak, de nem sikerült egyenlíteniük. A térfélcserét követően is támadásban maradtak a vendégek. A negyvennyolcadik percben Tóth Tibor szerzett gólt, amivel már tizenkét találatnál tart a csoport góllövőlistáján (2-2). A folytatásban minkét együttes komoly erőfeszítéseket tett a győztes gól megszerzése érdekében. Mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a védelmek jól álltak lábukon, egészen a nyolcvanadik percig, amikor a hazaiak Horváth Péter révén megszerezték a győztes találatot (3-2).

A mérkőzés végét jelző sípszóig a dunaújvárosiak mindent megtettek az egyenlítésért, de újabb gólt már nem tudtak szerezni. Ezzel megszakadt a fiatal újvárosi legénység kilenc mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata. Veresége ellenére a DPASE együttese maradt a dobogó harmadik fokán, de nem sikerült közelebb kerülniük a Budafok csapatához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!