Sport

2016.10.24. 20:50

A szerdai fordulóban a BVSC-t fogadják a vízilabdázók

Dunaújváros - Szerdán este 19 órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói a BVSC csapatával játszanak az alapszakasz utolsó előtti fordulójában. Rangadó lesz a javából.

Gallai Péter

Mihók Attila vezetőedző tanítványai szombaton a Szentest győzték le, most pedig újabb kemény feladat előtt állnak, ugyanis a dunaújvárosiakkal holtversenyben második helyen álló BVSC ellen is szeretnék begyűjteni a három pontot. A vasutascsapat a hétvégi fordulóban a címvédő Újpest elleni derbin veszítette el veretlenségét, s a DUE-Maarsk csapata is az UVSE-től kapott ki az alapszakaszban. A hétvégi meccsen cserével végleg kiállított Gurisatti Gréta lapunk érdeklődésére elmondta, játszhat szerdán, a kizárás nem járt eltiltással.

- Nem egy szokványos meccs volt, legalábbis abból a szempontból, hogy tizenkilenc emberelőnyt kaptunk mi, tizenhatot a Szentes. Ez két találkozóra elegendő mennyiség, sokszor nem értette senki, ki és miért kap kiállítást. Persze, nem szeretnék a bírókkal foglalkozni, megnyertük az összecsapást, és most jön a folytatás. A BVSC az egyik trónkövetelő, mi meg a másik, tehát nagy csatára van kilátás. Bár számunkra ez a szakasz még mindig az építkezésről szól, szeretnénk nyerni, arra készülünk, de ha nem sikerül, akkor sem dől össze a világ - fogalmazott.

Gréta hozzátette, a siker az önbizalmuknak is jót tenne a következő nagy feladatok előtt. Miután szombaton a megerősödött Szeged otthonában lejátsszák idei utolsó bajnokijukat, a jövő hétvégén Magyar Kupa selejtező következik Szentesen, majd pedig az idei szezon legfontosabb eseménye, december első hétvégéjén Dunaújvárosban rendezett Euroliga selejtező zárja a sort.

- Az alapszakaszban senki ellen nem készülünk, még a meccsek napján is lépcsőzünk. A fizikai felkészítés van főszerepben a nemzetközi kupameccsekig. Persze ettől függetlenül szerdán szeretnénk piros jelzést adni a vasutas együttesnek - tette hozzá.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!