Sport

2017.06.29. 15:35

A Szilágyi-Dózsa közös csapata a dicséretes negyedik helyen

Meggyes Rita, a Dunaújvárosi Kohász kézilabdázó lányainak egyik edzője volt a dunaújvárosi leány kézilabdacsapatnak a kísérő tanára, edzője. A Dózsa-Szilágyi iskola kéziseiről van szó, akik bejutottak a diákolimpia országos döntőjébe.

Jankó Árpád

Bár a diákolimpiákon az együttesek az iskolájukat képviselik, azért tudni kell, hogy a dunaújvárosi csapat játékosait a Kohásznál Takács Józsefné, Ferling Bernadett és Bulath Anita is edzi. A lány kézisek döntőjét Debrecenben rendezték meg, és ez az olimpia a harmincadik jubileumi verseny volt. Nyolc csapat jutott be a döntőbe. S valamennyi gárdában komoly egyesületekben is játszó lányok kézilabdáztak. A nyolc csapatot két négyes csoportba osztották be. Így az A csoportba került a Békéscsaba, a Hajdúnánás, a Balatonboglár (NEKA) és a Dózsa-Szilágyi (Dunaújváros). A B csoportban szerepelt a Győr, a Veszprém, a Vecsés és az Ózd együttese.

A dunaújvárosi gárda az első találkozón a Békéscsabával játszott, és végül döntetlent ért el (15-15). A győzelem lett volna igazságosabb, mert szinte végig az újvárosiak vezettek. Győzelemmel folytatták a dunaújvárosiak, legyőzték a Hajdúnánás együttesét (25-22), majd ezt követően izgalmassá vált a továbbjutás kérdése. Végül a gólkülönbség döntött. A Dunaújváros kevesebb góllal kapott ki a NEKA (Balatonboglár) csapatától (23-17), mint a Békéscsaba, így bejutott Meggyes Rita csapata a legjobb négy közé. A keresztjátékban a Dózsa-Szilágyi kikapott a a győri együttestől, a Balatonboglár pedig kikapott a Veszprém csapatától. Így a NEKA gárdájával játszott a dunaújvárosi iskolai csapat a harmadik-negyedik helyért. De nem sikerült a bronzérmet megszerezni, kikaptak (22-12). Ennek ellenére a negyedik hellyel nagyon elégedettnek kell lenni, mert roppant erős csapatok játszottak a legjobb négy között. Dunaújvárosi iskola nagyon régen szerepelt az országos döntőben. Legutóbb talán a Móricz iskola sok évvel ezelőtt vett részt a fináléban. Meggyes Rita is nagyon elégedett volt.

- Amit kértem tőlük, azt teljesítették, nagyon fegyelmezetten kézilabdáztak, és a két szilágyisból és tíz dózsásból álló csapat sikeréhesen játszott. Komoly csapatokkal kellett megküzdenünk. Annak is nagyon örülök, hogy Koronczai Petra, a mi játékosunk lett a gólkirálynő 32 góllal - mondta. A csapat többi tagja: Pál Eszter, Németh Kata, Sztachó Natália, Cserepes Laura, Kiss Flóra, Péli Dorottya, Bankó Zoé, Keresztes Elizabet, Balogh Dóra, Hólik Anna, Gál Borbála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!