Sport

2017.07.26. 16:55

A tavaly nagy csalódást okozó Csíkszereda most hét új játékost igazolt

DUNAÚJVÁROS Hétfőn írtunk arról, hogyan alakult át a holtszezonban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának játékoskerete. Most megnézzük, az Erste Liga külföldi (erdélyi és osztrák) csapatainál milyen változások történtek.

Agárdy Csaba

A MOL Liga utód Erste Liga kilenc csapattal kezdi meg szeptemberben a sorozatot.

A magyar klubok közül a Diósgyőri Jegesmedvék, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Fehérvéri Titánok, a Ferencváros, a MAC Budapest, az Újpest, az erdélyi csapatok közül az SC Csíkszereda és az ASC Corona Brassó, valamint az osztrák Vienna Capitals nevezett a nemzetközi bajnokságba.

Egy évvel ezelőtt azt írtuk, hogy a mezőny korábban még soha nem volt olyan erős, mint ezúttal. Most ugyanezt ismét elmondhatjuk. Igaz, két csapattal kevesebb indul a bajnokságban, mint 2016-ban, de a gárdák játékoskerete erősebb lett, mint tavaly. A magyar bázisú sorozatnak egyre jobb a neve külföldön, így évről évre erősebb légiósok jönnek a ligába, és az egyre jobb magyar utánpótlás-nevelésből is sorra kerülnek ki a tehetségek.

Az erdélyi Corona Brassónál nem volt nagy mozgás, négyen érkeztek, ketten visszavonultak, ketten távoztak. A kanadai McDonald és a szlovák Klempa elvesztése azért érvágás a Coronának. Az is hír, hogy a jövőben Brassóban edzősködik a dunaújvárosi Strenk Hunor. A Brassónak tehát az a nagy előnye, hogy egyben tudták tartani a csapatot.

Strenk Hunor
Fotó: Zsedrovits Enikő

A tavaly nagy csalódást okozó Csíkszeredánál már nagyobb volt a mozgás, hét új játékost szerződtettek, köztük a legutóbb még Dunaújvárosban szereplő szlovák hátvédet, Stanislav Hudecet. Még egy szlovák védőt igazoltak, az első osztályú Martinból Tomas Brnákot. Két játékosuk távozott, Péter Róbert visszavonult, Molnár Zsombor pedig Brassóba igazolt.

Az osztrákokat a legutóbbi EBEL-győztes Vienna Capitals farmcsapata képviseli a ligában. A bécsiek játékoskeretéről nincsenek információk, de nagyon komolyan gondolják a szereplésüket. Az első évben terveik szerint hat-tíz junior korú játékosnak akarnak bizonyítási lehetőséget adni, melléjük idegenlégiósokat, és idősebb, korábbi válogatott játékosokat szeretnének igazolni, tehát valószínű, hogy komoly játékerőt képviselnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!