Sport

2013.10.03. 15:05

A télen már műfüvön edzhet a DPASE

Dunaújváros - Megkezdődött a vidámpark területén két műfüves labdarúgópálya építése. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Dunaújváros PASE vezetése.

Gróf András

Dobos Barna, dr. Dorkota Lajos, Cserna Gábor és dr. Galambos Dénes a  sajtótájékoztatón

A tájékoztatás szerint a munkálatok szeptember végén megkezdődtek. Jelenleg a kevésbé látványos tereprendezés folyik. Az előzetes tervek szerint december első hetében az építők már át is adják az egy kis, és egy nagy méretű futball pályát, amelyet a Dunaújváros PASE tizenkét utánpótlás csapatának játékosai és felnőtt labdarúgóin kívül a város általános és középiskolásai és a Dunaújvárosi Főiskola hallgatói is használhatják.

A korai tájékoztatót az egykori városi vidámpark területén épülő műfüves pályákkal kapcsolatban hívták össze. Az esemény fontosságára jellemző, hogy megjelent dr. Dorkota Lajos egykori, és dr. Galambos Dénes jelenlegi Fejér megyei kormánymegbízott, Cserna Gábor polgármester, dr. Ragó Pál és Gombos István alpolgármesterek, valamint Hingyi László, a Gazdasági és területfejlesztési bizottság elnöke. Az egyesületet Dobos Barna szakmai igazgató és Prinz Attila ügyvezető helyettes képviselte.

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármester a nyitóbeszédében elmondta, a város vezetésének szívügye a sport, a Nemzet Sportvárosa cím kötelez. Kiemelte a labdarúgók és a női kézilabdázók idei kiemelkedő szereplését. A további hasonló kiemelkedő eredmények eléréhez elengedhetetlen feltétel a megfelelő infrastruktúra. Ezt a cél szolgálja majd az egykori vidámpark területén első ütemben megépülő egy kis, és egy nagy méretű műfüves pálya, valamint a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló létesítmények. Ezeket a pályákat nem csak a Dunaújváros PASE labdarúgói használják majd, hanem a város általános, és középiskolás diákjai, valamint a Dunaújvárosi Főiskola hallgatói is.

Dr. Dorkota Lajos elmondta, hogy a város vezetése kiemelten kezeli a szabadstrand és a vidámpark területének fejlesztését. A műfüves pályák építésének költsége két részletből áll össze. A Központi Sporttelep edzőpályájának eladásból befolyt hetvennyolc millió forintot az önkormányzat önrészként biztosítja. A megvalósításhoz még szükséges 230 millió forint az pedig TAO-s támogatás, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül kap meg a dunaújvárosi klub.

Dobos Barna tájékoztatása szerint a munkálatok szeptember végén elkezdődtek. Jelenleg a tereprendezés folyik. Amennyiben az időjárás nem szól közbe, december első hetében elkészülnek a pályák. Ezek a tavaszi szezonra való felkészülésben már óriási segítséget jelentenek a tizenkét korosztályos együttesnek, de az eddig várakozáson felül teljesítő felnőtt csapat munkájára is jótékony hatással lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!