Sport

2016.11.24. 21:15

A téli felkészülés határozza meg a tavaszi bajnoki eredményeket

Dunaújváros - A női kézilabdázók Európa-bajnoksága miatt (december 4-18.) hosszú időre szünetel az NB I-es bajnoki sorozat. Jelenleg erre készül a magyar női válogatott.

Jankó Árpád

Lesz tehát miért izgulnunk. Ráadásul a válogatott egyik átlövője a Dunaújvárosi Kohász játékosa, Kovács Anna. A címeres csapat november 26-án a Kárpát Kupán Kolozsváron játszik egy tornán. Az ellenfelek: Hollandia B, Románia és Románia B csapata. S ha már a válogatottaknál vagyunk, szólni kell a juniorválogatott és a Mosonmagyaróvár mérkőzéséről. A találkozón Magyarország U 19-es gárdája nagy küzdelemben három góllal kapott ki a Mosonmagyaróvár együttesétől (27-30). A találkozón a junior Hornyák Bernadett négy gólt dobott, Klujber Katrin pedig hétszer talált be az Óvár kapujába. És még egy örömteli, a válogatottságot érintő hír: a Dunaújvárosi Kohász ifjúsági játékosát, Braun Csengét behívták négy napra az ifjúsági válogatott összetartására, Balatonboglárra. Egyszóval a felnőtt csapat pihenése alatt is zajlottak az események. Arról is tudni kell, hogy a Kohász ifistái és a juniorok nem pihenhetnek, mivel négy-négy bajnoki találkozójukat le kell játszani az NB I/B-s bajnokságban.

Oguntoye Viktória a kapura rúgás előtt. A mozdulat esztétikus és sikeres: góóóól! Fotó: Ady Géza

A D. Kohász felnőtt gárdája tehát csütörtök este 18 órakor felvette a munkaruhát , vagyis a bő egyhónapos felkészülési munka megkezdődött. Zdravko Zovko vezetőedző kedvcsinálás céljából futball labdát dobott a hölgyek közé, és megkezdődött egy rendkívül kemény és magas színvonalú labdarúgó mérkőzés. György László edző arról is adott tájékoztatást, hogy erőállóképesség felmérést fognak mindenkivel elvégeztetni. Egyébként is most lehetőség nyílik arra, hogy kiváló kondíciót szerezzenek a játékosok, hogy megtörténjen az erőgyűjtés mellett a gyorsaság fejlesztése. A technikai, taktikai elemeket gyakorolják majd betartva a fokozatosság elvét. Persze edzőmérkőzéseket is terveznek. Valószínűleg a Fehérvár, a Budaörs és a Siófok ellen oda-visszavágó alapon játszik majd a felnőtt együttes.

Ez lesz tehát a műsor egészen december végéig. A résztvevők között ott lesznek a fiatalok is: Gindeli Panna, Grosch Vivien, Klujber Katrijn. December 30-án éles meccs a Kispest ellen, azaz folytatódik a bajnokság, közben Magyar Kupa mérkőzés is vár a csapatra januárban a Szekszárd ellen.

Tulajdonképpen a program minden év végén hasonló a mostanihoz. Erre a felkészülési szakaszra pedig nagyon nagy szükség van, mert az őszi zsúfolt műsor teljesen kizsigerelte a játékoskeretet. Természetesen egy remek tavaszi szereplés a téli felkészüléstől függ. Emlékezetes, hogy tavaly remekül sikerült az erőgyűjtés, a téli alapozás, és ezt a szép eredmények bizonyították. Zdravko Zovko és György László kiváló szakemberek. Vezetésükkel a Kohász biztosan készen áll majd a december 30-ai rajtra.

A Dunaújvárosi Kohász felnőtt női kézilabdacsapata néhány napos pihenő után csütörtök este találkozott újra. Megkezdődött a hosszú felkészülés. Legközelebb december 30-án lépnek pályára bajnoki találkozón. Akkor az újonc Kispest együttese érkezik Dunaújvárosba. A DKKA junior és ifjúsági együttese viszont még versenyben van: NB I/B-s bajnoki mérkőzéseket játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!