Sport

2014.03.03. 14:35

A vándorsakk ismét beindul

Dunaújváros - A gyermek-sakkverseny megyei sorozata befejeződött. Sőt, már az idei programot szervezik

Jankó Árpád

Katona Ferenc, a Királysakk Egyesület elnöke, az akció kitalálója és szervezője méltán dicsekedhetett az eredménnyel.

- Tíz állomáson szerveztük meg a versenyeket. Dunaújvárosban, Rácalmáson, Bicskén, Válon, Adonyban, Móron, Sárosdon, Nagylókon, Martonvásáron és Székesfehérváron ültek a sakkasztalhoz a település gyerekei és a felnőttek. Ez a sakkverseny minden kis faluban eseménynek számított, ahol a polgármesterek, iskolaigazgatók, pedagógusok, a lakók s a tanulók nagyon várták azt a napot, amikor rájuk került a sor. Mindenkit szeretettel fogadtak, és nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is sakkozhattak külön kategóriában. A település lakói apró figyelmességgel kedveskedtek a rendezőknek. Az újabb sorozat már március 22-én indul. Ismét Dunaújváros az első házigazda - mondta Katona Ferenc.

A 2013-as év dobogós eredményei. I. kcs. (gyerekek): 1. Szűcs Zétény (Királysakk), 2. Szoboszlai Csongor (MMK), 3. Pásti Áron (MMK). Lányok: 1. Szabó Lili (Szfvár), Bíró Dzsenifer (Mór), 3. Szabó Minjin (Mór). II. kcs.: 1. Kovács Máté (MMK), 2. Szmodics Levente (Királysakk), 3. Losonczi Marcell (Királysakk). Lányok: 1. Radics Nóra (Királysakk), 2. Lukács Anna (MMK), 3. Leipold Zóra (MÁV Előre). III. kcs.: 1. Ambrus Bence (Királysakk), 2. Madarász Ákos (MMK), 3. Merkatz Dávid (Bodajk). Lányok: 1. Németh Noémi (MMK), 2. Katona Enikő (Királysakk), 3. Szűcs Edina (MÁV Előre)

A gyermeksorozat pozitívan hatott a diákolimpiai versenyekre is, hiszen 97 diák vett részt a sorozaton.

Címkék#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!