Sport

2014.10.21. 17:20

A gumiasztalos tornászok a bajnokságban nagyszerűen szerepeltek

A magyar gumiasztal tornászok legnagyobb hazai versenyét rendezték meg vasárnap Dabason. A Magyar Bajnokságon hét dunaújvárosi tornász szerepelt.

Agárdy Csaba

Ifjúsági kategóriában Vincze Ákos indult. Hárman a serdülők közül: Rozs Viktória, Tóth Rita, Szántó Anna és három újonc is versenyzett: Szántó Tilda, Balogh Patrik, Máthé Dominik.

A verseny első felvonásában, délelőtt zajlottak a selejtezők, amelyeken mindegyik dunaferres tornász tovább jutott a döntőbe. Délután pedig következtek a döntők. A Dunaferr legnagyobb riválisa a Pattanj SE és a Veszprémi TSE volt, de még szerepelt a Veszprém TC, az Ajka, a Nyírtramp és a Szolnoki HSE gumiasztalos csapata. A hét egyesület tulajdonképpen az összes magyar gumiasztalos szakági csapat. Öt bíró pontozta a gyakorlatokat, és a legjobb, valamint a legrosszabb eredményen kívül a középső három pont összege számított a végső sorrendbe.

Fordulat és csavar fenn a magasban. Vincze Ákos magyar bajnok

A selejtezőt tehát a dunaújvárosi különítmény könnyedén vette, kivitelben és nehézségi fokot illetően is folytathatta a versengést. Ez a várakoznak megfelelő bemutatkozásnak számított. A döntőket is a két vadonatúj gumiasztalon folytatták. Mintegy harminc tornász állt készen a gyakorlatának bemutatására. A Dunaferr csapatában nem szerepelt felnőtt, valamint a legkisebb korcsoportba tartozó kezdő tornász Az újvárosiak közül Szántó Tilda kezdett gyakorlatával, és végül a negyedik helyen végzett. Balogh Patrik az újoncok között lett második. Ugyanebben a kategóriában Máthé Dominik pedig hibátlan, erős gyakorlatával (négy duplaszaltóval) első helyen végzett. A lányok között Rozs Viktória ügyeskedett. Róla eddig is tudtuk: kategóriájában a legjobb magyar tornász. Most is első helyen végzett a serdülők csoportjában. Tóth Rita is remekül versenyzett. Egész csavarral nehezített gyakorlata a harmadik helyet hozta neki. Szántó Anna pedig a negyedik helyet szerezte meg. A tizenhat éves Vincze Ákos az ifjúságiak korcsoportjában a számára szokatlan új asztalhoz remekül alkalmazkodott ő ugrik a legmagasabbra kivitelben hibátlan gyakorlatot mutatott be, és az első helyen végzett.

Halász Tibor, a Dunaferr SE gumiasztalosainak edzője érthetően elégedett volt a csapat teljesítményével.

- Nyár óta intenzíven készültünk a nekünk legfontosabb versenyre. Öröm volt számomra, hogy mindenki koncentrálva tudása legjavát hozta a viadalra. Most már a tavaszi szezonra gyakorolunk.

 

Címkék#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!