Sport

2017.07.02. 18:05

A vetélytársak mellett az elemekkel is harcoltak

SUKORÓ Amíg Kollár Kristóf ezüstérmet szerzett a paksi Hodován Dáviddal az oldalán a Portugáliában zajló maraton kajak-kenu Európa-bajnokságon az ifjúsági férfiak kenu kettes versenyszámában, addig a Dunaferr SE többi versenyzője a vidékbajnokságon állt rajthoz.

Gallai Péter

A kontinensbajnokságon szereplő dunaújvárosi fiú, Kollár Kristóf az ifjúsági kenupárosok versenyében Hodován Dáviddal a finisre hagyta a döntést, amelynek vége az lett, hogy mindössze fél hajóval kaptak ki a rivális német egységtől, Az eredmény értékét nagymértékben növeli, hogy a két fiú még csak 16 éves, azaz serdülő korú! Ugyanezen a távon Mikolics Mihály és a rácalmási klub versenyzője, Bucsi Bence a hatodik helyen zárt.

Közben péntektől vasárnapig a sukorói kajak-kenu pályán vidékbajnokságon voltak érdekeltek a Dunaferr tagjai. Az első napon a serdülő korú - 15-16 éves - sportolók versenyeztek, akik közül Boldis Csenge örülhetett leginkább, aki a K-1 női U15 500 méteres futamban ezüstérmes lett. Szintén finalista volt 500 méteren Vicsik János a 16 éves fiúk C-1-es számában, ahol a 9. helyen ért célba.

A harmadik helyet szerzett kölyök kajak négyes: Éberhardt Richárd (b), Gáspár Levente, Koós Marcell, Rónai Márton Fotó: Dunaferr SE

Sajnos a viharos erejű szél tarajos hullámokat korbácsolt a tó vizére, ezért a versenybíróság délután úgy döntött, hogy a szintén az erre a napra tervezett 200 méteres futamokat törli, a hátralévő 500 méteres döntőket pedig kora estig felfüggeszti. Végül az elhalasztott döntőket sikerült elindítani, mivel addigra valóban sokat csillapodott a szél, ez azonban már nem nyújtott vigaszt azoknak a dunaújvárosi versenyzőknek, akik a délelőtt folyamán az 500 méteres elő- és középfutamokban nem tudták kihozni magukból a maximumot, mert a hajóban maradásért küzdöttek. Így értelemszerűen a döntőkbe nem kerültek be.

Szombat reggel viszonylag nyugodt, csak közepesen szeles és hullámos pálya fogadta a Dunaferr SE kajak-kenusait a második versenynap reggelén, amikor az 1000 méteres elő- majd középfutamokat rendezték meg. A délutáni döntőkre már elvonultak a felhők, ismét 30 fok körülire emelkedett a hőmérséklet, és a szél is tovább csendesedett, így a külső tényezők már nem befolyásolták nagymértékben a végeredményeket.

A Dunaferr SE eredményei: K-4 férfi kölyök U13-U14 1000 méter 3. Gáspár Levente - Éberhardt Richárd - Koós Marcell - Rónai Márton. K-1 női U15 1000 méter 5. Boldis Csenge. K-1 női U14 1000 méter 7. Decsi Dorina. K-1 férfi U14 1000 méter 8. Rónai Márton. K-1 férfi U15 1000 méter 8. Decsi Márk. C-1 férfi U16 1000 méter 9. Vicsik János.

Vasárnap már a legkisebbek is vízreszálltak 2000 méteren, a 13-18 évesekre pedig 4000 méter várt, illetve tegnap rajtoltak a váltók is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!