Sport

2017.01.27. 18:20

A világsiker nyomában - Országos nyílt dartsversenyt rendeznek az MMK-ban

Dunaújváros - Egy kellemes passzióból megerősödött, mára már az egész világot meghódító, szinte kortalanul űzhető teremsportág, a darts ad egy egész napos versenylehetőségét az MMK-ban március 18-án. Pillantsunk be az apró nyilak világába és a helyi verseny adta lehetőségekbe!

Balogh Tamás

Ugye önök teljesen képben vannak dartsügyben? Nos, ha valaki véletlenül mégsem lenne naprakész ennek a remek, társasági sportnak a terepén, annak néhány feszes ugrással, de máris szívesen segítünk.

A kezdetekről: ahogy mondják, a törpe nyilacska karrierje egy fázós angol íjász parádés ötlete, aki a téli hónapokban egy jól fűtött pubba vitte ezt az eszközt, hogy ott gyakorolja a tudományát - néhány száz évvel ezelőtt. Mivel az ilyen helyeken mindenféle dologra könnyen találni riválist, elindult a versengés, és ez mára világszerte egyre népszerűbbé és professzionálisabbá vált. Ma már ott tartanak a sportág szervezett követői, hogy az óriási pénzdíjakkal is vonzóvá tett vetélkedéseik sportcsarnokokat töltenek meg, több ezres értő közönséggel.

És hol tartunk Dunaújvárosban? Némi szerencsével és változatlan aktivitással akár a Dunaújvárosi Darts Club is elérheti ezt az álomszintet, a nevével jegyzett versenyekkel. Mi legalábbis ezt kívánjuk nekik! A realitásoknál maradva, azonban az álmodozás helyett ismerkedjünk meg a jövő havi megmérettetésükkel a klub vezetője, Körmendi Mihály segítségével.

 

- Ezt a sportágat immár három éve űzöm. Mivel nagyon megkedveltem, hamarosan megalapítottam a Dunaújvárosi Darts Clubot. Örömmel látom, hogy sok embernek tudok élményt és örömöt okozni vele. Két éve rendeztük meg az első versenyünket, aminek a tavalyi elmaradása olyan visszhangokat keltett, hogy az idén muszáj lesz újra belevágni. Ezen elsősorban a helybeliekre számítok, de nagy örömünk, hogy vidékről, Szekszárdról, Kiskőrösről, Paksról és Budapestről is sokan érdeklődnek az esemény iránt - fogalmazott. Majd arra, hogy mennyire sorolható ez a drága sportok közé, így választolt:

- Lehet ezt egyszerűen is kezdeni. Nyilván minél professzionálisabb eszközöket vásárolunk, annál jelentősebb kiadások várnak ránk. Az első lépcsőn szereplő, versenyzésre alkalmas nyilak tíztől harmincezres kategóriáig választhatók. Ezeket persze ki kell egészíteni a tollakkal és a szárakkal. Mindenesetre nem egy tenisz-árkategóriájú sportágról beszélünk a darts esetében. Ez már régen nem a régi kocsmai dobálás. Persze az sem rossz, de, ha már így benne vagyunk az elméleti dartsos izmozásban , a helyzet komolyságát szeretnénk jellemezni azzal, hogy elárulom: az eszközöket a minél nagyobb siker érdekében a kezünkhöz illesztve kell kiválasztani. Figyelni kell rá, hogy vajon a könnyebb vagy a nehezebb, illetve orr- vagy farnehéz nyilakat szerezzün-e be. Nem ördöngösség, mindenkinek nagy öröme telhet benne - fogalmazott, majd a versenyükről azt is elmondta, hogy a mai korban lebonyolítottakhoz hasonlóan az ötszázegyes számtól kell visszafelé menni, minél előbb leérni a nullára, és duplával kell kiszállni. Ezt már elég sokan gyakorolják. Könnyen meg lehet tanulni.

Majd Körmendi Mihály egy kis bátorítással is szolgált: - Remélem, annak szolgál a következő példám. A közelmúltban Budapesten rendeztek a miénkhez hasonló viadalt. A nevezők kilencszázkilencvenheten voltak, ezért egy sportcsarnokban kellett lebonyolítani. Voltak olyan indulók, akik kétnapos felkészülő nyíldobálás után is elfogadhatóan meg tudták állni a helyüket. Egyszóval mindenkit nagy szeretettel várunk, kíváncsiskodni, ismerkedni és versenyezni egyaránt. A titkainkat az MMK-ban kedden, valamint csütörtökön a háromszázötös teremben délután öttől fél kilencig bárki meglesheti, de akár ki is próbálhatja a sportágunkat. Jelenleg már a versenyünkre készülünk. Nyugodtan jöjjön minden érdeklődő, senkit nem fogunk kidobni.

A klubvezető hozzáfűzte, jelenleg még mindig örömmel fogadják a versenyt támogatók jelentkezését is, hiszen egy ilyen nagy közösségi eseménynél minden kicsi és nagy segítségre szükségük van.

A támogatói, illetve a versenyzői kopogtatásokat a [email protected], illetve a legnagyobb közösségi portál Dunaújvárosi Darts Club oldalán is várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!