Sport

2014.08.28. 20:35

Ábrahám Attila sportszakmai és vezetéselméleti kérdésekben nem értett egyet, lemondott

Budapest - Dr. Ábrahám Attila, a szövetség elnökségének meghatározó részével kialakult és az utóbbi időszakban erősödő kölcsönös véleménykülönbségre hivatkozva mondott le.

Gallai Péter

– Sportszakmai és vezetéselméleti kérdésekben alakult ki nézetkülönbség a szövetség elnöksége és köztem, valamint azért, mert eltérően ítéljük meg a sportág belső és külső kapcsolatrendszereit is – mondta Ábrahám Attila.

A szövetség tájékoztatása szerint mivel Ábrahám tevékenységével jelentősen hozzájárult a magyar kajak-kenu sport sikereihez, ezért az elnökség felhatalmazta dr. Baráth Etelét, a szövetség elnökét és Kadler Gusztáv általános alelnököt arra, dolgozzák ki annak részleteit, hogy az MKKSZ és a lemondott főtitkár között fennálló munkaviszony augusztus 31. napjával közös megegyezéssel szűnjön meg.

Ismét Schmidt Gábor lehet a szervezet főtitkára. Fotó: MKKSZ

– Attila főtitkárként az elmúlt két és fél évben sokat tett azért, hogy a sportág ilyen sikeres legyen – mondta dr. Baráth Etele, a szövetség elnöke. – Miután a véleménykülönbségek ellenére a személyes jó viszony közte és az MKKSZ elnöksége között továbbra is adott, ezért biztos vagyok abban, hogy a jövőben fogunk még vele együttműködni a sportág eredményessége érdekében – tette hozzá a sportvezető.

A szövetség elnöksége a lemondása után úgy határozott, hogy nem ír ki pályázatot a megüresedett poszt betöltésére, hanem felkérte Baráth Etelét és Kadler Gusztávot, hogy folytassanak egyeztetést a főtitkári poszt betöltéséről Schmidt Gáborral, az MKKSZ szakmai alelnökével, aki korábban 10 évig látta el ezt a feladatot. Schmidt 2012 óta a Nemzeti Sportközpontok főigazgató-helyettese, jelenlegi munkahelyével történt egyeztetés után szeptembertől lehet újra főtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!