Sport

2013.07.03. 22:00

Szegedről is érkeztek fiatalok a kézilabda akadémiára

A magyar kézilabda erejét is bizonyítja, hogy országszerte nyitják meg kapuikat a kézilabda akadémiák. Van tehát vonzereje a sportágnak.

Jankó Árpád

Természetesen ez ott a legerősebb, ahol a felnőtt együttes, az első osztályú csapat kiemelkedően szerepel a bajnokságban, netán a nemzetközi porondon is. Úgy tudjuk, a BL-győztes Győri Audi ETO női klub akadémiájába nemrég százkilencvenen jelentkeztek, de ebből helyhiány miatt száz leányt el kellett küldeni.

De indul a munka Balatonbogláron, sőt, nem messze ettől Kiss Szilárd mester vezetésével Siófokon is az ő neve alatt megkezdi működését az utánpótlásbázis. Tehát szorgalmas munka folyik az egyesületeknél, hogy a tehetséges fiatalokat megszerezzék maguknak. Ez volt az alapvető célja a dunaújvárosi egyhetes nyári tábornak is, amely szombaton zárta kapuját, s amelyben több mint harminc kislány ismerkedett a kézilabdázás elemeivel.

A tábor zárását követően szép emlék marad ez a „családi” fotó. Jövőre majd veletek ugyanitt? (Fotó: Vohlmann György)

Takács Józsefné, az egyik szervező, edző nagyon sikeresnek értékelte a tábort.

- Rendkívül élvezték az együttlétet, sokan haza se akartak utazni. Radulovics Bojana is meglátogatta őket, aki aláírt pólóval ajándékozta meg a lányokat. A társaság fele dunaújvárosi volt, ők pátyolgatták a vidékről jötteket. A sok-sok programnak is nagyon örültek. és élvezték a kézilabdázást, ami a lényeg.

- Kik segítették a munkáját?

- Edzést tartott még Rapatyi Tamás, Meggyes Rita, Gáspár Gabriella, Ferling Bernadett. A játékosok közül még Takács Dusmáta és Fruzsina, Sánta Dóra, Berta Nikolett is tevékenykedett.

- Nyilt titok: keresték a tehetségeket. Megtalálták őket?

- Szegedről négy kislány, Szekszárdról, Nagyatádról három-három és Százhalombattáról, Soltról is döntöttek úgy gyerekek, hogy nálunk szeretnének tovább kézilabdázni. És még a dunaújvárosiakról nem is szóltam. A téli toborzó is eredményes volt. Többen már szeptemberben itt kezdik a középiskolát, s nálunk kézilabdáznak. Végre elértük: mindhárom korosztályban kitehetjük a táblát: Megtelt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!