Sport

2017.04.25. 19:10

Akárcsak hétfőn Ausztria ellen, ismét az utolsó húsz percet rontottuk el

KIJEV Harmadik mérkőzésén Dél-Korea ellen lépett jégre a Divízió 1/A világbajnokságon a magyar jégkorong-válogatott, és ismét 3-1-es vereséget szenvedett.

Szupkai Gábor

Hétfőn Ausztria ellen ízelítőt kaptunk abból, hogy bizony nem szabad sokat hibázni, mert ez már az a szint, ahol ezt kegyetlenül megtorolja az ellenfél. Hiába játszottunk negyven percen át jobban az osztrákoknál, az utolsó harmad az övék volt, és két emberelőnyös góllal kivégeztek minket.

Kedden a koreai válogatott volt az ellenfél, akik eddigi két meccsüket győzelemmel tudták le, nem kis meglepetésre például 5-2-re verve Kazahsztánt. Nálunk két változás történt a csapatban, ebből az egyik kényszerű csere volt, Vas János ugyanis bordasérülést szenvedett Ausztria ellen, így a sorokon némi változást kellett eszközölnie Rich Chernomaznak és stábjának. A másik változás a kapuban történt, ezúttal Bálizs Bence állt a ketrec előtt.

Sem Erdély Csanád (balra), sem Galló Vilmos nem tudta bevenni a koreai kaput Fotó: IIHF.com

Valljuk be, sokan aggódtunk hogy az egy nappal korábbi esti meccs miatt fáradtak lesznek a fiúk, de ennek szerencsére nyomát sem lehetett látni az első harmadban. Sőt, az első percekben mi léptünk fel támadólag, helyzeteink voltak, Galló Vilmosé volt a legnagyobb, de sajnos nem vállalta el kapásból a lövést. Viszont a koreaiak is gyorsan felpörögtek, mi pedig buta hibát vétettünk, Benk András kapott kiállítást, amit kivédekeztünk, de rögvest kaptunk egy újabb kétpercest, Nagy Krisztiánnak kellett kiülnie. Ezzel felhoztuk az ellenfelet, akik veszettül tüzeltek, ám Bálizs Bence nem engedte maga mögé a korongot. Az utolsó öt percben viszont a bírók ismét minket sújtottak büntetéssel, tegyük hozzá, Sagert nem volt szabálytalan. Mindenesetre az ázsiaiak ezzel a lehetőséggel sem éltek, gól nélkül ért véget az első harmad, amelyben a kapura lövéseket nézve Korea,
a kiállításokat tekintve viszont sajnos mi voltunk fölényben.

A középső játékrész sokkal kedvezőbben indult, végre mi is kipróbálhattuk, mit tudunk abban az esetben, ha mi vagyunk többen a jégen. Ráadásul 48 másodpercig kettővel, mivel Young mellett Lee Young is a néhány négyzetméteres kis kalitka ideiglenes lakója lett. Tegnap az osztrákok ellen nem ment be semmi, ezúttal elég volt 11 másodperc kettős előnyben az első gólhoz, Kóger Dániel ért bele a kapu előtt Szirányi Bence lövésébe, 0-1. Sebességet váltottak a koreaiak, ám az első rohamokat kihúztuk, és egy rövid periódusban mi irányítottunk, ennek ellenére egy védekezési hiba miatt egyenlő lett az állás, Kim Ki Sungot hagytuk egyedül a kapu előtt, 1-1. Újabb emberelőny, ezúttal eredmény nélkül, majd létszámhátrányban fejeztük be a harmadot, ami áthúzódott a harmadik húsz percre is.

Ezt még kivédekeztünk, de aztán egyenlő létszámnál Sin Szang Hun a kék vonalról rálőtte a korongot a palánkra, majd a visszapattanó korongot Bálizs mellett a rövidbe lőtte, 2-1. A kegyelemdöfést pedig egy kontrából Szin Szang Vu adta meg öt perccel a vége előtt. 3-1. Nem sikerült megállítanunk tehát Koreát, akik három mérkőzésből hármat nyertek. Mi pedig kezdhetünk készülődni a csütörtöki, lengyelek elleni kulcsfontosságú meccsre.

DÉL-KOREA-MAGYARORSZÁG 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Vezette: Pesina (cseh), Tufts (amerikai), Chaput (kanadai), Hynek (cseh)

 

Dél-Korea: Dalton - Swift (1), Li Jung Dzsun, Kim Von Dzsun - Pak Dzsin Kju, Li Csong Hjun, Pak Vu Szang, Szin Szang Vu 1 - Kim Von Dzsun, Young - Li Don Ku, Regan - Szo Jong Dzsun (1), Plante - Oh Hjon Ho - An Dzsin Huj (1), Kim Szang Vuk (1), Kim Ki Szung 1 - Sin Hjung Jun, Sin Szang Hun 1, Cso Min Ho.

Szövetségi kapitány: Jim Paek

 

Magyarország: Bálizs - Stipsicz, Wehrs - Sagert, Szirányi B. (1) - Gőz, Varga A. - Garát - Hári J. (1), Bartalis, Magosi B. - Kóger D. 1, Sarauer, Dansereau - Erdély, Nagy K., Galló V. - Benk, Terbócs, Csányi.

Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz

 

Kiállítások: 10 perc, illetve12 perc

Kapura lövések: 33 (13, 12, 8), illetve 22 (5, 10, 7)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!