Sport

2017.02.09. 19:45

Alapozás után készen állnak a versenyekre

Dunaújváros - A dunaújvárosi fiatal tornászok túl vannak már az alapozás nagy részén, amely három hétig tartott, így készülhetnek az év első szakaszának versenyeire. Ezekből lesz bőségesen.

Jankó Árpád

Az év elején már lehetett örülni egy jó hírnek. Két junior és egy serdülő tornászlány a Héraklész programban kerettagságot kapott. Ez pedig azt jelenti, hogy a legjobb húsz utánpótlás-versenyző közé kerültek.

Ők alkotják tulajdonképpen az utánpótlás válogatott keretét. A két junior versenyző Miklós Dorina és Halász Dóra Szimonetta, a serdülő pedig Makovits Mirtill. Ők már központi orvosi vizsgálaton is részt vesznek. Kiemelt pozícióba kerültek. Készülhetnek a megmérettetésekre.

Ezek az apróságok örömmel várták példaképüket, az olimpikon Kovács Zsófiát. Övék a jövő
Fotó: Zsedrovits Enikő

De a juniorok majd a Héraklész edzőtáborozáson is gyakorolnak. Az első verseny a szuper csapatbajnokság első fordulója lesz április elején. Április közepén újabb csapatbajnoki forduló következik, amelyre a Dunaferr a kadetcsapatot indítja el. Egyébként a csapatbajnokságok minden korosztályban két fordulósak, (őszi-tavaszi), és az első fordulóban a Budapest-Vidék versengést is megrendezik. A kadetcsapat öt tagú, amelybe a 2004-2007-ben születettek kerülnek be kiválasztás után.

Az utánpótlásnak lesznek egyéni versenyei is. Ilyen az országos utánpótlás szerbajnokság, a Budapest-Vidék egyéni bajnokság és a diákolimpiai viadal. Ez utóbbit májusban tartják majd.

A kisebbeknek, vagyis az általános iskolák alsó tagozatos tornászainak a Zsebibaba versenyeket rendezik majd meg.

A Dunaferr tornaszakosztályának kiváló munkája révén a Dunaferr Sportegyesület az egyesületek versenyében a második helyen kezdi az évet a vezető békéscsabai egyesület mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!