Sport

2016.08.08. 20:40

Alapozni kezdtek

Dunaújváros - Amíg a női vízilabda-válogatott az olimpián a keddi rajtra készül, addig itthon sem állt meg az élet, hiszen a DUE Maarsk Graphics felnőtt csapatának néhány tagja már elkezdte az alapozást.

Gallai Péter

Gurisatti Gréta arról beszélt, hogy most még igen kevesen vagy annak az uszodában, hárman-négyen kezdték el az alapozást a felnőtt csapat tagjai közül. - A többiek majd folyamatosan csatlakoznak hozzánk, ki több, ki kevesebb pihenő után. Teljes létszámban valamikor szeptemberben leszünk újra, hiszen reméljük, Kasó Orsolya és Garda Krisztina még sokáig kint lesz Rióban. Itthon egy elég kemény alapozást kezdtünk el, a szokásos kettő helyett négyez métereket úszunk, előtte mindig van futás vagy lépcsőzés. Utána egy kemény kondi, majd délután jöhet a vizes edzés. Elfoglaltak vagyunk tehát, de ennek ez a menete. Én a nyáron sem igen pihentem, bár azért belefért az időmbe egy hét Horvátország és még pár nap pihenés. Mellette pedig folyamatosan a fizikai fejlesztésre feküdtem rá, aminek igen jól látszik az eredménye. Erősebbek a lövéseim, jobban terhelhető vagyok. A fizikumot most össze kell fésülnöm a technikai elemekkel, ez a fő feladat.

Gurisatti Gréta a nyáron sem sokat pihent Fotó: Zs. E.

A bajnokság majd szeptember végén, október elején kezdődik, de egy igazi örömhírt is megosztott Gréta: idén a DFVE újra indul a BL-ben, amit már nagyon várunk. Hosszú idő után ismét nemzetközi porondon is megmutathatjuk, mit is tudunk, ami nagyon nagy kihívás, de az egyik legjobb dolog, és úgy érzem, a tavalyi szereplésünk megkoronázása lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!